I fredags kunne Coop meddele en fordobling i salget af økologi i forhold til samme dag i 2014. Det er det hidtil bedste resultat af det store øko-eksperiment, som blev skudt i gang tidligere i denne måned.

Coops 1.200 butikker har alle været en del af det to uger lange øko-eksperiment, og en milepæl blev allerede nået i fredags, den 8. april, hvor salget af de økologiske varer var præcist dobbelt så højt, som på den samme dag i 2014. Dermed blev Coops mål opfyldt – om end kun for en enkelt dag.

Dagligvarekoncernen har nemlig en ambition om at gøre Danmark dobbelt så økologisk inden år 2020, og nu står det klart, at det faktisk godt kan lade sig gøre.

  • I de her 14 dage tager vi forskud på fremtiden – og erfaringerne gør os optimistiske i forhold til at gøre Danmark dobbelt så økologisk  hver dag – inden 2020, siger Thomas Roland, som er CSR-chef i Coop og leder af koncernens økologi-indsats.

Samlet set er salget af økologi i de 1.200 butikker under Coop steget med 52 procent over 10 dage, sammenlignet med tilsvarende periode i 2014.

Om det lykkes Irma på Christianshavn at opnå en økologi-andel på over 50 procent, kan vi endnu ikke vide. Efter 10 dage var andelen 49,8 procent og vi venter spændt på det endelige resultat.

Forfatter: Redaktionen på ecolove.dk

Kilde: www.økologi.dk