Citron yoghurt kage (Glutenfri)

Citroner er rige på C-vitamin, som holder immunforsvaret sundt og stærkt.

Citronsaft hjælper til at sætte gang i fordøjelsen, når man har spist et måltid med et højt fedtindhold, da saften og frugtkødet fra citronen bliver omdannet og brugt til at reducere mavesyren. Citronen kan hjælpe dig til, at føle dig mæt og dermed spise mindre, da den indeholder pektin – en type af opløselig fibre.

Citron yoghurt kage (Glutenfri)

 8-9 personer

 45 minutter

Ingredienser

  • 2 ½ kopper let pakket mandelmel
  • 2 tsk bagepulver
  • ½ tsk kosher salt
  • 1 kop sødmælksyoghurt
  • ½ kop sukker (brug evt kokossukker)
  • 2 æg
  • 1 tsk vanille ekstrakt
  • ½ tsk mandel ekstrakt
  • citronskal af en medium citron
  • ¼ kop olivenolie/kokosolie + ekstra til fedt på panden

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 175°.
  2. I en stor skål, piskes mandelmel sammen med bagepulver, og kosher salt.
  3. I en separat skål, piskes yoghurt sammen med sukker, æg, vanille ekstrakt, mandel ekstrakt, og citronskal.
  4. Tilsæt de våde ingredienser til det tørre og rør til en ensartet masse. Langsomt tilsæt ¼ kop olivenolie/kokosolie.
    Tag en kageform ( ca. 20×20 cm ) og læg pergament papir i og pels let med olivenolie/kokosolie.
  5. Kom dejen i formen, ved anvendelse af en spatel til at sprede det jævnt.
  6. Placer på en rist i midten af din forvarmet ovn og bages i 35 minutter (eller indtil kagen er let
  7. brunet eller test med en gaffel).
  8. Lad kagen afkøle før den spises.