Befolkningstallet på jorden stiger med stor fart, det samme gør efterspørgelsen på kød. Problemet er bare, at kødindustrien bidrager med næsten en-femtedel af alle drivhusgasser på jorden.

Kød er meget efterspurgt, og endnu mere efter at udviklingslandende har fået større indkomster. Men eftersom at kødindustrien bruger store jordarealer, har et stort energiforbrug og i mange tilfælde også krænker dyrs rettigheder, så synes de tre Harvard kandidater Laura D’Asaro, Rose Wang og Meryl Natow at vi mennesker skulle tage og prøve en ny form for kød – nemlig insektkød.

Tilsammen kalder de tre piger sig Six Foods og har sammen skabt en ny form for chips lavet af græshoppekød. De mener at det kunne være en god måde at gøre insektkød lettere spiselig i den vestlige verden. Udover græshoppekød så indeholder chipsene en af blanding af bønner og ris i stedet for den traditionelle chips-form bestående af kartofler eller majs, derudover så er de bagt i stedet for stegt. Det er en naturlig, fedtfattig og glutenfri pose chips, som indeholder 7g protein, hvilket er et større proteinindhold end hvad et æg indeholder.

Hvis man nu sætter græshoppekød op mod oksekød, viser det sig, at det er meget grønnere at producere de små insekter. Det viser sig at 200 kalorier af græshoppekød indeholder 31g protein i forhold til 22g som oksekød indeholder. Derudover kræver insekt-industrien 1-2000del mindre vand end okseindustrien. Ydermere vil græshoppeindustrien udsende 100 gange mindre drivhusgasser end okseindustrien.

Insekter har altid været fjern fra den vestlige kost, men omkring 2 milliarder af resten af verdensbefolkningen spiser insekter som en delikatesse. Six Foods har en teori om, at ved at lave disse chips i tre varianter: havsalt, BBQ og cheddar, så vil det være nemmere for folk i den vestlige verden at tage insektkødet til sig. Det ville nemlig være en god og miljøvenlig måde at erstatte det høje kødforbrug uden at miste de vigtige proteiner – mener Six Foods.

Virksomheden tager gerne imod forudbestillinger, prisen er 15.99 USD for 5 poser.

Website: www.sixfoods.com

Kilde: http://www.springwise.com/?s=a&cat=13&country&d=2012-09-15%7C2014-09-15&date_type=Last_2+years&paged=2