En ny skyskraber har et design, der blander solide aluminiumpaneler med strategisk placeret glas for at reducere varmen fra sollys og dermed spare energi

Bygningsdesign løser et indlysende energi problem, der imødekommes af tusindvis af medarbejdere og virksomheders behov i vertikale strukturer. Energikravene for at holde bygninger kølige er meget høje. Dette skyldes i høj grad solens stråler der skinner gennem de store glasfacader på bygningerne.

Men det danske arkitektfirma Bjarke Ingels Group (BIG) har en løsning!

I tider, hvor energi er et stort problem, kan vi ikke længere designe bygninger, der er afhængige af et højt energiforbrug, for at skabe et behageligt arbejdsmiljø, specielt i tropiske områder. Og det var det, BIG havde som et designprincip for Shenzhen International Energy Mansion-konkurrencen, som de netop har vundet, at foreslår et tårn baseret på en effektiv og vel prøvet grundplan, indesluttet i en skal, der er specifikt modificeret og optimeret til det lokale klima.

Den spændende, striberede facade har solide paneler og en pulveriseret aluminiumbelægning for øget isolering på de sydvendte sider, der modtager mest sollys. Bygningen har fremtrædende folder på bestemte steder. Her giver panelerne med dobbeltisoleret belagt glas, blødt lys til at komme ind på udvalgte steder, såsom mødelokaler og ledelsesområder. De nordlige sider af tårnet har mere glas og tilbyder naturskønne udsigter og naturlig belysning uden at skabe varme fra direkte sollys.

De to tårne ​​er forbundet med en fælles blok med mad- og detailforretninger og konferencelokaler med den overordnede struktur på en million kvadratmeter. De primære kontorrum på de 13 øverste etager er optaget af Shenzhen Energy Company. Samlet set har det energibesparende design ført til, at bygningen modtog høje bæredygtighedsresultater.

Hjemmeside: www.m.big.dk

Forfatter: Redaktionen på ecolove