Precious Plastic er et open source-projekt, skabt af idémanden Dave Hakkens. Dave har skabt en række simple maskiner til genanvendelse af plastik.

Formålet med projektet var at give folk muligheden for selv at omdanne deres gamle plastlegetøj, og tomme shampoodunke til nye plastprodukter.

Dave´s lidt gale ide, er nu blevet omdannet til et komplet program af simple maskiner, der kan nedbryde og omdanne gammelt plastic til nyt brugbart råmateriale.

Plastaffald også et stort problem i DanmarkDennis Simonsen en produktionsteknolog studerende på Købehavns Erhvervsakademi, skulle bruge et projekt til sin virksomhedspraktik, og i sin søgen opdagede han et link til Precious Plastic på Facebook.“Jeg så, at danske Material Design Lab lagde op til, at man kunne komme hos dem og bygge de her maskiner. Det, syntes jeg, var en fed mulighed for at lave noget, hvor man samtidig tager debatten op om det voksende problem med plast­affald,” forklarer han.Dennis kontaktede Teknisk Skole i Roskilde i forbindelse med sin virksomhedspraktik, og mødte straks stor opbakning.

“Jeg skulle bruge et smedeværksted, og straks de hørte om projektet, var de på,” fortæller han.

Se demo video:

Da ideen er tiltænkt så alle selv kan bygge deres egen kopi af maskinerne, har Dave lagt tegninger og byggeanvisninger til Precious Plastics V2.0-setup, ud på projektets hjemmeside til fri download.

Indtil nu har Dave udviklet fire plastmaskiner, der kværner, smelter og former det gamle plastaffald, og samtidig opfordrer Dave Hakkens alle med en opfinder i maven til at udvikle på projektet og uploade deres ideer og kreationer til Precious Plastics community.

preciousplastik1-ecolve

Maskinerne skulle være nemme at samle, og er designet til at kunne bygges med almindeligt værktøj og materialer, der kan fås i det lokale byggemarked.

Indtil videre har Dennis Simonsen selv bygget to af de fire maskiner, og han kender flere, der er i gang.
“Jeg ved, at både Space10 i Kødbyen og affaldseksperimentet Guldminen under Københavns Kommunes teknik- og miljøforvaltning arbejder med at bygge maskinerne fra Precious Plastic,” fortæller han.
Hollandske Dave Hakkens håber på, at folk verden over vil tage Precious Plastics ‘gør det selv-maskiner’ til sig og være med til at bremse klodens voksende problem med plastaffald. Indtil videre tæller Precious Plastics fællesskab over 37.000 aktive medlemmer fra Indien over USA til Dennis Simonsen i København.Redaktionen på ecolove