En lille organisation i Brasilien har skabt et koncept, hvor folk kan hænge deres overskydende mad i poser på siderne af affaldscontainerne

Brasiliens Makers Society har skabte en mærkat, der skal anbringes på siderne af byens affaldscontainerne, som skal opfordre byens borgere til at donere deres overskydende mad, til den del af befolkningen som ikke har råd til mad.

Med fokus på verdens madspild, er samfund rundt omkring i verden, begyndt at finde på måder, hvor madrester udnyttes bedre, og for at reducere den samlede produktion af ubrugte fødevarer, til gavn for miljøet og de sociale problemer.

En af de største udfordringer i at få madrester ud til de mennesker, der har brug for dem, er logistikken i at finde og forbinde de relevante grupper, samt transporten af fødevarer.

Den nye kampagne “Prato de Rua” som Brasilien Makers Society har designet, skal hjælpe til med at oplyse folk, om at deres spiselige madrester, kan hjælpe andre mennesker i deres nærsamfund.

Ved at give en mere organiseret tilgang til at komme af med madrester på, håber man samtidig på at folk vil tænke mere grundigt over, hvad de smider ud. Initiativet vil også hjælpe mennesker, der ellers ville være tvunget til at gå gennem indholdet af en container eller skraldespand, for at finde spiselige madrester.

Forfatter: Redaktionen på ecolove