Der bliver mere fokus på at udnytte alt hvad udnyttes kan, især når vi taler om energi og genbrug. Det har fået to samarbejdspartnere tværs af Atlanten til udnytte genbrug til borgernes efterspørgsel. 

The Department of Sanitation New York og Islington Council UK, er blevet enige om at udnytte den energi som er anset for at være et affaldsprodukt af det eksisterende system, til at opvarme boliger med. De to nye initiativtagere ønsker at bruge borgerenes eget organiske affald og varmen fra Londons undergrundsbane til at varme husstande med.

New Yorks myndigheder tilbyder allerede indsamling af organisk affald fra beboere og skoler, men viceborgmester Cas Holloway har indledt et nyt system, hvor affald bliver sendt til Newtown Creek Wastewater Treatment Plant in Greenpoint, som er et renseanlæg kombineret med spildevand, der laver affald om til biogas.

New York producerer omkring 1,3 milliarder gallons af spildevand og indtil videre er der blevet brugt 2 tons madaffald til at opvarme 5000 boliger. Ifølge The Department go Sanitation New York, er det lige præcis den slags energi der skal udnyttes i New York og programmet er allerede udvidet til næste år.

Samtidig er Islington Council gået sammen med Londons borgmester Boris Johnson og UK Power Networks and Transport for London, om at udnytte overskydende varme som der afgives fra det underjordiske metro system. Ved at opfange varmen fra ventilationskanaler, der typisk frigiver energien i atmosfæren, kan det i stedet ledes ind i det lokale fjernvarmenet og på den måde opvarme boliger i nærheden. Det vil både skære ned på forureningen men også gøre det billigere for beboerne at få varmet deres hjem.

Website: www.nyc.gov/dsny

Website: www.islington.gov.uk

Kilde: http://www.springwise.com/eco-home-heating-food-waste-underground-trains/?ref=access