Blomkål er en næringsrig grøntsag, der er fremragende til at støtte et stærkt immunsystem og et optimalt helbred. Blomkål er utroligt høj på vitaminerne C, K og B-kompleks og mineraler som bor, calcium, molybdæn og tryptophan. Det er også en god kilde til protein af høj kvalitet, der let assimileres i kroppen. Blomkål indeholder kraftfulde anticancerforbindelser, såsom indol-3-carbinol og sulforaphane, som er særligt fordelagtige til at hjælpe med at forhindre bryst-, cervikale, æggestokke-, kolon-, mave- og prostatacancer.

Blomkål indeholder også en forbindelse kaldet Di-indolyl-methan (DIM), som har vist sig at være effektiv til behandling af Human Papilloma Virus (HPV) og cervikal dysplasi. Blomkål har også fremragende antiinflammatoriske egenskaber på grund af dens omega-3 og K-vitaminindhold og er en vigtig fødevare til dem, der prøver at forhindre kronisk betændelse som ved fibromyalgi, hepatitis, gigt, kardiomyopati, cystisk fibrose, IBS og Alzheimers sygdom.

Blomkål har også vist sig at hjælpe med at beskytte slimhinden i maven, hvilket er vigtigt for at forhindre Helicobacter pylori (forkortet Hp) en bakterie, der kan findes i mavesækken. Det er også kendt for at være en effektiv afgiftningsmiddel for leveren og milten og kan hjælpe med at rense toksiner fra blod, lymfe, væv og organer. Rå blomkål er et fremragende alternativ til hvide ris.

Kilde: Medical Medium

Forfatter: Redaktionen på ecolove