Det København-baserede mærke Underprotection har siden 2010 specialiseret sig i at lave undertøj, loungetøj og badetøj i bæredygtige materialer.

Det er nogle af de beklædningsgenstande, som vi har tættest på kroppen. Derfor laver Underprotection sit tøj af miljøvenlige og bæredygtige materialer, som for eksempel genbrugt polyester, bambus og økologisk bomuld.

Alle produkterne repræsenterer bæredygtig mode, mener firmaet, som forsøger at give sine kunder en snert af luksus til overkommelige priser.

Og det kan man roligt sige er lykkedes dem. Med de fine mønstre og designs i lækre materialer er tøjet fra Underprotection noget ud over det sædvanlige.

Der er også stor omtanke for bæredygtighed i produktionen, som foregår i New Delhi i Indien. Firmaet følger med i hele processen, lige fra når der skal udvælges materialer til når varerne skal ud til kunderne.

Alle arbejdere får desuden en rimelig løn og har ret til ferie, ligesom arbejdsforholdene bliver stærkt kontrolleret af Fair Wear Foundation (FWF). Heller ikke noget med børnearbejde her – det er nemlig strengt forbudt hos Fashion Forte i New Delhi, som er ejet af en ung indisk kvinde, hvis vision er, at gøre alting bedre end det blev gjort i går.

Og selv transporten fra leverandøren er der tænkt over. Der er langt fra Indien til Danmark, så leveringerne foregår med fly – men for at mindske spild og CO2-udledning forsøger firmaet så vidt muligt kun at lave to leveringer for hver kollektion.

Se de fine varer fra Underprotection på mærkets hjemmeside, som også har en webshop hvor du lige nu kan finde en masse gode tilbud.

Web: www.underprotection.dk

Forfatter: Redaktionen på ecolove.dk