En ny bioteknologiproces kan skabe værdifulde metaller som guld fra elektronisk affald

Mint Innovation, der er baseret i Auckland, New Zealand, har udviklet en bioteknologi-genopretningsopløsning, der laver affald til værdifulde metaller. Løsningen virker ved at bruge kemikalier og mikroorganismer til at binde og koncentrere disse værdifulde metaller.

Løsningen er også miljømæssig god, da Mint Innovation´s kilder kommer fra affaldelektronik fundet på lossepladser. Nogle af disse kilder kommer for eksempel fra trykte kredsløb, der anvendes i elektronik som mobiltelefoner, computere og tv’er. Disse printkort indeholder guld og kobber, men består også af farlige materialer og bliver ofte ikke genbrugt korrekt. Når disse kredsløb er hentet, bliver de revet til et fint pulver og opløst i en opløsning. Metal-spisende mikroorganismer tilsættes derefter til opløsningen, og som virker som en svamp, der opsuger metaller såsom guld.

Mens andre eksisterende metalekstraktioner bruger processer, der involverer farlige gasser, udvikler Mint Innovation en løsning, der er mild mod miljøet og til en lav pris. Desuden samarbejdede Mint Innovation i februar 2018 med Remarkit, et firma, der indsamler e-affald for at hjælpe kilder til affald fra deponeringsanlæg. Sammen bygger de et metalgenvindingsanlæg der forventes at åbne i 2019, for at anvende deres bioteknologiske løsning i større målestok.

Kilde: www.mintinnovation.co
Kontakt: [email protected]

Forfatter: Redaktionen på ecolove.dk