Et af de største problemer ved festivaller, er alt det skrald der bliver efterladt når festivallen er slut. Mange opfindere, virksomheder og iværksættere har stort fokus på at gøre festivallerne mere grønne, og det ser ud til at det hollandske firma Psssh!, har fundet på en rigtig god idé.

Psssh! har lanceret et helt nyt slags engangs-festivals-telt som de kalder One Nights Tent, teltet er lavet af bionedbrydeligt materiale og på den måde kan det blive smidt ud som kompost når festivallen er slut.

Teltene blev for første gang afprøvet ved Lowlands festival i Holland tidligere denne sommer, hvor festivalsdeltagerne kunne gå ind og bestille et telt på firmaets hjemmeside. Og i stedet for at få det sendt til deres hjemmeadresse, kunne kunderne afhente deres telt i Psssh!s bod på festivallen.

En fordel ved teltet er, at det ligner de originale telte, forskellen er blot at det er lavet af bio-nedbrydeligt materiale, og ikke har nogen lynlås – som folkene bag Psssh! mener ikke er nødvendig på en festival. Teltdøren løfter man i stedet op og trækker tilbage over teltet.

Da festivallen var slut kunne kunderne gå tilbage med deres telt til Psss!-boden, og hvis de ikke gjorde det, så var det alligevel ikke så stort et problem eftersom teltet er bionedbrydeligt.

Forfatter: Redaktionen på ecolove.dk

Website: www.psssh.nl

Kilde: http://www.springwise.com/single-festival-tent-compostable/?ref=access