I gennemsnit smider hver enkelte person 31,8 kilo tøj og sko ud om året. Hvor 85 procent af disse materialer ryger direkte på lossepladser, bør der være et alternativ til de nuværende materialer for at ændre dette

Den newzealandske virksomhed Voronoi Runner med designer Rik Olthuisoi spidsen, har skabt en 100 procent biologisk nedbrydeligt sneakers med det formål at reducere affald fra skobranchen.

Traditionelle skofabrikanter bruger stærke klæbemidler, der bruges til at fastgøre plast og polyurethanskum på bla. sneakers, hvilket forhindrer at materialerne adskilles og genbruges korrekt. De biologisk nedbrydelige gelatine- og glycerinmaterialer fra Voronoi Runner kan demonteres og komposteres fuldt ud af forbrugen selv, hvilket reducerer behovet for dyrt kommercielt engagement.

Den øverste del af er lavet af merinould, og de trykte hæl- og tåkapper indeholder plantefibre. Polyurethanskummet erstattes af et biologisk nedbrydeligt skumalternativ, der er let vandtæt og komprimerende. For at undgå klæbemidler sys den øverste del på en stærk, fleksibel 3D-trykt struktur, hvor skummet bliver støbt i. Skosålen og mellemsålen er også lavet af et 3D-trykt og scannet fleksibelt biologisk nedbrydeligt glødetråd, som også kan tilpasse hver sko til den enkelte forbruger. Alt materialet kan demonteres og komposteres, når skoen har udtjent sin pligt. Disse snearkers testes i øjeblikket med forskellige bionedbrydelige filamenter.

Kilde: rikolthuis.myportfolio.com/voronoi-runners

Foto kilde: Voronoi Runners

Forfatter: Redaktionen på ecolove