Svensk-baserede 15:21 hjælper med at bevare de portugisiske skove ved at lave smartphone-covers ud af bionedbrydelig kork

Den svensk nystartet virksomhed 15:21 skaber naturlige og bionedbrydelige smartphone-covers lavet af kork, der ligner læder som det ældes, ifølge firmaet.

De fleste smartphone-covers er lavet af plast, hvilket er svært at genbruge, hvorimod kork er 100 procent biologisk nedbrydelig. Kork er også naturligt vandtæt, siger firmaet. En anden positiv ting er at kork træer ikke bliver beskadiget når man høster korken.

De svenske smartphone-covers er også et forsøg på at redde Portugals korkskove. Den traditionelle efterspørgsel efter kork er faldet, da vin brancen er begyndte at bruge plastikproper og aluminiums skruelåg. “Denne pludselige forandring af efterspørgsle på kork har resulteret i skovrydning af kork træerne, men ved at bruge nye kommercielle anvendelser af kork, støtter vi korkskovenes overlevelse,” siger firmaet.

Ud over smartphone-covers af kork, producere 15:21 også covers til pas og andet tilbehør.

Produktionen af kork, absorberer store mængder kuldioxid og kan sammenlignes med Amazonas regnskove med hensyn til biodiversitet. Ved at skabe en ny efterspørgsel efter kork hjælper virksomheden med at bevare skovene – og medvirker til at mindske efterspørgslen efter plast.

kilde: www.1521store.com

Forfatter: Redaktionen på ecolove