Denne hættetrøjen kan nedbrydes i en kompostbunke i din egen have på under otte uger

Den globale modeindustri udleder 1,7 milliarder ton CO2 om året, 10 procent af verdens samlede udledning, hvilket er mere end hvad internationale flyvninger og skibsfart producerer til sammen. Modeindustrien står også for udledningen af 20 procent af klodens spildevand. Hele skylden bør dog ikke kun lægges på modeindustriens skuldre – vi som forbrugere bære også en stor del af ansvaret. I USA alene bæres et stykke tøj i gennemsnit kun 8 gange, før det smides væk.

Nu har London-baserede Vollebak designet en hættetrøje fra eukalyptustræer, der er fuldt biologisk nedbrydeligt og komposterbart inden for otte uger.

Den plantebaserede hættetrøje er fremstillet af eucalyptus og bøgetræ, der er hentet fra bæredygtigt forvaltede skove, og som opnår en smuk mos grøn farve efter at blive farvet med granatæble.

Vollebak, som Steve Tidball etablerede i 2015 sammen med sin tvillingebror Nick, har lavet en beregning på at trøjen vil kunne blive nedbrudt fuldstændigt inden for 12 uger, hvis den begraves i jord eller otte uger i en kompostbunke, og endnu hurtigere i et industrielt komposteringsanlæg. Hættetrøjen nedbrydes også i forskellige hastigheder afhængigt af klimaet – hvor bakteriefyldte miljøer nedbryder materialet hurtigere.

Vollebaks medstifter Steve Tidball udtaler: “Når hættetrøjen har nået slutningen af ​​sin levetid – hvad enten det er om tre eller 30 år – kan den lægges ud i komposten eller begraves i haven.”

Ifølge Tidball var det ikke en udfordring at fremstille biologisk nedbrydeligt tøj, men snarere at skabe noget der kunne fremstilles på en bæredygtig måde. Vollebak fremstillede hættetrøjen af ​​eukalyptus og bøg ved hjælp af en produktionsproces i en lukket sløjfe, hvor over 99 procent af vandet og opløsningsmidlet, blev brugt til at omdanne papirmassen til fiber, som så blev genanvendt og genbrugt.

Trøjen blev også farvet ved hjælp af skrællen fra granatæbler som normalt kasseres, og herefter syet sammen med genbrugt bomuldstråd.

Hættetrøjen lanceres i kølvandet på Vollebaks træmasse og alge -T-shirt, som også kan nedbrydes i jorden på tre måneder; samt en frakke fra materialet ∗grafen, der fungerer som en radiator og en virusdrabende Full Metal Jacket, vævet af kobber.

Se deres Puffer jacket promotion video:

∗Grafen er et ét-atomigt Carbon-lag, der består udelukkende af carbonatomer med sp²-bindinger i et regulært heksagonalt gitter og frit bevægelige π-elektroner. Grafen er transparant, elektrisk ledende, varmeledende og 200 gange stærkere end stål, hvilket gør at det bliver betegnet som et mirakelmateriale.

Kilde: Vollebak.com

Forfatter: Redaktionen på ecolove