Det er forbudt at kalde sig økologisk medmindre, at alt lige fra toiletpapiret til malingen på væggene er økologiske – det er det hos BioMio, derfor har restauranten det røde øko-certifikat i vinduet ved siden af smiley-rapporten.

BioMio er Danmarks største økologiske spisehus, som ligger bag panoramavinduerne i Halmtorvets Boschbygning. BioMio gemmer på et utroligt spændende koncept om, at alt skal være økologisk. Idémanden bag er Karsten Hoydal, som har stor kendskab til branchen hvilket har hjulpet ham med alle de analyser som restauranten har været igennem. Han har sørget for, at selv køkkenmaskinerne, som ofte sluger store mængder energi, er bæredygtige.

Sæsonkøkken

Menukortet er udarbejdet imellem en kok og ernæringsvejleder, og ved alle retter kan du få en ernæringsdeklaration. Køkkenet serverer hvad sæsonen har at byde på af naturlige råvarer. BioMio ønsker, at fylde deres gæster med energi, vitaminer og mineraler. Mad der er sundt, samtidig med at det smager dejligt og spændende. Filosofien bag menukortet er: Brug hovedet og mærk efter i maven – en dyb filosofi som kan bruges i mange sammenhænge.

biomio6

Rød tråd

Hos BioMio omtaler de sig selv som nørder, og understreger at de kan lide det. De elsker at tingene er gennemførte og at der er en rød tråd. De mener dog, at de aldrig vil blive fanatiske, de mener nemlig, at der både skal være plads til det sunde, syndige og det skønne. Bare det er med god smag i munden. Kokkene kan du møde ansigt til ansigt, for hos BioMio er der nemlig et åbnet køkken, hvilket gør restauranten ekstra hyggelig.

Afslappet atmosfære

BioMios mål er, at servere økologisk, sund og smagfuld mad til gode priser. Samtidig ønsker de at det skal være i en hyggelig atmosfære hvor man kan slappe helt af. Gæsterne sidder side om side ved langborde, menukortet er fyldt med forskellige kødretter, grøntsager med en masse vitaminer, og lækre desserter.

Du kan besøge BioMio beliggende

Halmtorvet 19
1700 København V
Web: biomio.dk

Kilde: http://www.aok.dk/restaurant-og-cafe/biomio (19,maj, 2014)

http://www.d-r-c.dk/artikel.php?p_id=137 (april, 2009)

http://www.gogreencopenhagen.dk/gogreencopenhagen/steder/spise/restauranter/biomio/?cat=1539 (uden dato)

http://politiken.dk/kultur/madogdrikke/restaurantanmeldelser/ECE685916/oeko-traelse-biomio-mangler-variation/ (09, april, 2009)