Føtex garanterer at det billigste økologiske kød og fjerkræ kan findes i deres kølediske. Økologisk Landsforening mener, at det er de lave priser og store udvalg der lokker forbrugerne til sig, så de hylder Føtex’ nye idé. Den kan nemlig få det danske økologiske kødsalg på 2-3 procent til at stige.

Føtex garanterer den bedste pris på økologisk kød, hvilket forhåbentligt lokker flere forbrugere til at vælge økologisk kød frem for konventionel kød. Økologisk Landsforening er vilde med Føtex’ nye idé om at love billigst økologisk kød samtidig med at have et større udvalg, det er nemlig det som danskerne vil ha’. Derudover bliver der pt kun solgt 2-3 procent økologisk kød ud af hele kødsalget i Danmark, og dette nye initiativ fra Føtex kan muligvis få salget af økologisk kød til at stige.

‘Vores forbrugerundersøgelser viser, at kunderne gerne vil købe mere økologisk fersk kød og fjerkræ og have et større udvalg, men vi ved også, at når købsbeslutningen skal tages ved køledisken, så er prisen ofte en afgørende faktor. Derfor vil vi nu sikre, at vores priser på disse varer altid er konkurrencedygtige,’ siger salgsdirektør fra føtex, Jan Larsen.

Prisgaranti for billigste økologiske kød

En kunde er garanteret den bedste pris på økologisk kød i Føtex, men hvis en kunde har købt en økologisk pakke kød, og alligevel finder en bedre pris for samme produkt et andet sted, så betaler Føtex differencen til kunden. Kunden skal dog i denne situationen kunne dokumentere for at det er sandt. Derefter vil Føtex sørge for at sætte prisen ned i alle sine butikker.

‘Vi samarbejder med en ekstern partner, som indsamler priser hos konkurrenterne hver uge hos de kæder og butikker, vi sammenligner med. På den måde kan vi sikre, at vi altid har konkurrencedygtige priser på markedet,’ forklarer Jan Larsen.

Økologisk Landsforening er meget begejstrede

Økologisk Landsforening er meget begejstrede for Føtex’ initiativ og udvikling. For at danskerne skal købe mere økologisk kød, så er prisen nemlig en vigtig faktor..

‘Der er et kæmpe potentiale for at sælge mere økologisk kød til danskerne, og der skal kun to ting til, for at få det til at lykkes: Butikkerne skal sætte avancen ned i en periode, således at merprisen for økologi bliver mindre, og så skal der være et større udvalg i butikkerne. Føtex gør nu begge dele på én gang, og jeg er sikker på at kunderne øjeblikkeligt vil kvittere for initiativet ved at købe mere økologisk kød,’ siger markedschef for Økologisk Landsforening, Henrik Hindborg.

Flere produkter at vælge imellem

På baggrund af de nye priser, vil Føtex også have mere fersk kød og fjerkræ i sine kølediske. De butikker, som har et fast sortiment, vil fremover kunne tilbyde kunderne 10 forskellige varianter inden for svin, okse og fjerkræ, hvorimod de butikker som vil være under større efterspørgsel vil udvide sortimentet til 17 varianter. Derudover er alle Føtex Food fyldt med et økologisk ferskt kødvarer-sortiment. Salgsdirektør Jan Larsen håber på at de kan lever op til kundernes intentioner om at købe mere økologisk kød, og vil fremover udvikle sortimentet efter efterspørgslens størrelse.

‘Vi håber, at vi med kampagnen, kan hjælpe kunderne til at leve op til de gode intentioner om at købe mere økologisk fersk kød og fjerkræ. Hvis det lykkes, vil vi helt naturligt følge op med flere produkter i sortimentet,’ siger han.

Sammenligner priser

Føtex sammenligner sine priser med: Rema 1000, Lidl, Fakta, Kvickly, SuperBrugsen, Super Best, Kiwi, Irma, Netto, Bilka, Aldi, ABC Lavpris, Dagli’Brugsen, Eurospar, Fakta Q, Kwik Spar, LokalBrugsen, Løvbjerg, Min Købmand, Spar, irma.dk, Osuma.dk, Superbest.dk, grisogko.dk og nemlig.com.

Dog er varer som er nedsat på grund af at udløbsdatoen nærmer sig, ikke med i Føtex’ priskampagne. Dette gælder også lokale tilbud i få butikker fra en af ovennævnte kæder.

Kilde:

http://www.okologi.dk/aktuelt/nyheder/2014/2014/nov/foetex-garanterer-laveste-pris-paa-oeko-koed.aspx