Ny startet virksomhed bruger bier til at indsamle analyseprøver, der kan bruges til at forbedre den biologiske mangfoldighed

Belgisk opstart, BeeOdiversity bruger bier til at hjælpe landbrugsvirksomheder med at integrere biodiversitet i deres aktiviteter. Virksomheden bruger en række forskellige metoder, herunder brugen af bier til at lave prøver af det lokale miljø, og bringe pollenprøver tilbage til virksomheden for analyse.

BeeOdiversity samarbejder med biavlere for at samle prøver af pollen og nektar fra store områder. Virksomheden analyserer derefter prøven for at identificere luft- og jordforurening, såsom tilstedeværelsen af ​​pesticider. Prøveanalysen kan også advare virksomheden om, hvorvidt der er mangel på plantebiologisk mangfoldighed i et bestemt område. Baseret på den bi-aktiverede analyse kan virksomheden udvikle strategier og mekanismer til at forbedre kvaliteten af ​​de berørte landbrugsprodukter og -tjenester.

BeeOdiversity hjælper derefter med at implementere foranstaltninger, der gendanner biodiversitet og dyrevelbefindende, eller som begrænser industriel forurening. De kan også anbefale den bedste praksis med hensyn til at opretholde biodiversitet, anlæg til landskabspleje for at forbedre medarbejdernes velvære, placere bi-kolonier og bughoteller på stedet og kan hjælpe virksomheder med at kommunikere deres biodiversitetsoplysninger og engagement.

For eksempel samarbejdede den belgiske by Knokke-Heist med BeeOdiversity for at forbedre miljøets og borgernes trivsel. Knokke-Heist-borgmester, Leopold Lippens, udtaler:

“Vores partnerskab med BeeOdiversity gjorde det muligt for os at definere og implementere en strategi, der forbedrer den biologiske mangfoldighed og inkluderer en række spillere til stor succes!” Partnerskabet hjalp også Knokke-Heist med at blive kronet som Flanderns mest bi-venlige by.

Kilde: www.beeodiversity.com/da

Forfatter: Redaktionen på ecolove