Urten basilikum er en antibiotikum, antiseptisk, carminative og appetitvækker, der har en særlig affinitet for maven

Basilikum giver betydelige fordele for maven under fordøjelsen og kan give øjeblikkelig lindring af gas, mavekramper og kvalme. Den indeholder også kraftige antiinflammatoriske egenskaber og kan give aflastning for betændte tarmbetingelser som colitis, IBS, crohns og cøliaki.

Urten er også meget antibakterielt og antiviralt, der gør den effektivt mod bakterielle infektioner, intestinale parasitter, forkølelser, influenza,mononukleose, helvedesild og herpes.

Basilikum er en rig kilde til magnesium, som får muskler og blodkar til at slappe af, og understøtter kardiovaskulær sundhed ved at mindske risikoen for uregelmæssige hjerterytmer og spasmer.

Den essentielle olie af basilikum indeholder eugenol, som virker på samme måde som aspirin og ibuprofen ved nedsættelse af hævelsen i led og væv, som giver lindring for gigt og fibromyalgi.

Basilikums fungicide egenskaber hjælper også med at helbrede sår, hududslæt, vorter og insektbid. Du kan købe cremer og salver eller knuse friske blade sammen med en lille mængde kokosolie. Tilfør cremen på de udsatte hudområder og kom et nyt bandage over dagligt.

Overvej at tilføje frisk basilikum til din daglige kost, enten i salater, hjemmelavet pesto, guacamole eller grønne smoothies.

Gå ikke glip af de sundhedsmæssige egenskaberne!

Kilde: Medical Medium

Forfatter: Redaktionen på ecolove