Lavet af tomme plastflasker, bruger denne Eco-Kølere ingen strøm, og kan køle et hjem med fem grader Celsius.

Mange samfund rundt omkring i verden mangler pålidelig elektricitet, hvilket er grunden til vi har set en række projekter, der arbejder uden brug af elektricitet, såsom en bærbar medicinsk sterilisator og et underjordisk køleskab. I Bangladesh har man med genbrugskarton, lavet et gør-det-selv klimaanlæg kaldet Eco-Kølere. Eco-Køler hjælper tusindvis af mennesker under landets brændende somre.

Opfundet af Ashis Paul, en kreativ medarbejder fra reklamefirmaet Grey Group. Eco-kølere er nul energi, bruger rigelige mængder af tilgængelig affald og kan hurtigt køle et hjem med fem grader Celsius. De fleste bangladeshere bor i “tin” hjem, så fem grader Celsius kan vende et hjem fra uudholdelig til komfortabel. Genbrug er ualmindeligt i landet, så Eco-Kølere´s brug af tomme plastflasker hjælper miljøet samtidig med at holde prisen lav på enhederne.

ecocoler-ecolove.dk

Eco-Køler kan laves i alle størrelser til et hvert behov. Man skære plastflasker i halve og indsætte halsen i huller skåret i den størrelse karton/plade man har valgt. Når den placeres i et vindue, skal den bredere del af de åbne flasker vende udenfor, så de suger varm luft ind i tragten. Lufttrykket ændrer sig, når den passerer gennem flaskehalsen, hvilket frigiver afkølet luft ind i rummet. Blueprints og en how-to guide er tilgængelige på Grey koncernens hjemmeside.

Hvilke andre apparater kunne gøres el-fri og miljøvenlig?

Forfatter: Redaktionen på ecolove.dk

Kilde: http://grey.com/apac