Badetøj lavet af genanvendt plast, der er genvundet fra havet og lossepladserne. Ud over dets bæredygtighed er materialet let, blødt, vandtæt, og det tager kun et par minutter at tørre

Manden bag Marda Swimwear er den blot 23 årige unge August Dyrberg som er bosiddende i København. August Dyrberg kommer ud af en kreativ familie, hvor alle er selvstændige, så det var nærmest uundgåeligt at den unge dansker en dag selv skulle starte sin egen virksomhed. Inspirationen til Marda Swimwear stammer fra en interesse i livsstil og mode, og ikke mindst bæredygtighed.

Marda Swimwear er en kollektion af badetøj til mænd, der er fremstillet af plast, der er hentet fra havene og lossepladser. Mere end bare at være uovertruffen i kvalitet og design, sigter Marda Swimwear også efter at være det mest bæredygtige badetøjs brand der findes.

Efter en dykkerrejse til Thailand, hvor Dyrberg forventede blåt rent badevand, blev han i stedet mødt af enorme mængder af plastik i havet. Denne oplevelse skulle vise sig at blive motivationen til at kreere Marda Swimwear. Formålet var at opbygge et brand, der skulle hjælpe med at rydde havene for plastik, og til det formål er Marda Swimwear lavet af 100 procent genbrugsmaterialer.

Materialet er fremstillet af genbrugsplastik fra Japan, og hvert par shorts er lavet af syv genbrugte plastflasker, der er genvundet fra havet eller lossepladser. Ud over dets bæredygtighed er materialet let, blødt, vandtæt, og tager blot et par minutter at tørre.

Virksomheden skriver bla. på Deres web:

Hvert produktionstrin, fra indkøb af 100 procent genbrugsmaterialer, til designæstetikken til stofinnovation er beriget af vores kreative touch og store kærlighed til jorden.

I betragtning af at omkring 35 procent af materialerne i forsyningskæden til beklædningsindustrien ender som affald, er der et stort behov for mere bæredygtighed i branchen, som imødekommes af en stadig mere varieret række virksomheder.

Kilde: Websted: mardaswimwear.com

Foto kilde: MARDA Swimwear

Forfatter: Redaktionen på ecolove