augergine masala

Aubergine er rig på antioxidanter, og fibre, og kaloriefattig. Skallens nuancer af lilla-bordeaux er hele forklaringen på, at aubergine er så sundt og fyldt med antioxidanter. Den vigtigste af dem – nasunin – beskytter nemlig fedtmolekylerne i kroppens celler. Lige præcis den funktion er ufatteligt vigtig, når det handler om at holde cellerne friske og spændstige – herunder dine hjerneceller(!) – idet cellemembranen består af fedt. Nanusin beskytter dermed indirekte dine kognitive evner, og fungerer generelt som beskytter af alle kroppens celler.

Aubergine masala

 4 personer

  30 minutter

Ingredienser

Aubergine:

  • 5 auberginer skåret i grove stykker
  • 5 spsk. kikærtemel
  • 1 1/2 knivsspids cayennepeber
  • 1 tsk. gurkemeje
  • lidt salt
  • 3 tsk olie
  • vand

Masala:

  • 2 spsk. kokosolie
  • 2 tsk. sennepsfrø
  • 10-12 karryblade
  • 1 1/2 finthakket løg
  • 3 spsk. tomatpuré
  • en stor håndfuld rucola
  • 5 fed presset hvidløg
  • 1 1/2 tsk. friskrevet ingefær
  • 1 1/2 tsk. stødt koriander
  • 1 1/2 tsk. stødt spidskommen
  • 1 1/2 knivsspids cayennepeber
  • 1 1/2 tsk garam masala
  • 3-4 dl kokosmælk

Fremgangsmåde

Aubergine:

  1. Bland kikærtemel med krydderier og tilsæt vand lidt efter lidt, mens du pisker. Det skal være som en tynd pandekagedej.
  2. Dyp aubergine stykkerne i dejen og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Grill dem i ovnen ca. 10-15 minutter til de har fået farve og er møre. Vend dem undervejs med en tang eller gaffel.

Masala:

  1. Varm en pande op med kokosolie. Hæld sennepsfrø på og lad dem riste til de begynder at poppe. Tilsæt så finthakket løg, ingefær, hvidløg og karryblade og lad det sautere
  2. Tilsæt spidskommen, koriander, cayenne, garam masala og salt og derefter groft hakket rucola
  3. Tilsæt tomatpuré, kokosmælk og 1 dl vand. Låg låg på og lad masalaen koge i ca. 8 minutter.
  4. Tilsæt auberginerne og rør godt rundt. Lad det hele småkoge yderligere 2 minutter og smag til med salt.
  5. Servér med frisk koriander og ris eller brød.