Frugt og grønt tilbringer uger eller endda måneder under transport, før de ankommer på hylderne i supermarkederne. Det vil sige at de plukkes umodne og dermed før de er færdige med at udvikle sig. Den Australske App RipeNearMe gør det muligt at få frisk moden frugt og grøntsager fra lokalsamfundet.

Ved brug af App’en kan lokale avlere dele eller sælge deres overskydende frugt og grøntsager. Med App’en, informerer avlerne om deres overskydende frugt og grønt, om modningsprocessen, og om varerne er klar til afhentning.

App’en bruges derudover også meget i byerne af folk med kolonihaver. Alle indehavere af frugttræer osv. kan registrerer deres voksende projekter og om deres overskydende varer er gratis eller prissat. Undervejs opdaterer indehaveren om frugtens modningsproces. Hvis frugten er igang med at vokse, så er den markeret med et grønt mærke. Hvis den derimod er moden, så er den markeret med et rødt mærke. På den måde kan forbrugere sørge for at få afhentet sine ultra-friske varer eller få dem leveret, ved at kommunikere direkte med de lokale beboere der opdrættede dem.

Beboerne kan på den måde nyde bedre fødevarekvalitet, støtte deres lokalsamfund og undgå kulstofmissioner forbundet med langdistanceflyvninger og anden transport.

Website: www.ripenear.me

Kilde: http://www.springwise.com/?s=a&cat=13&country&d=2012-09-15%7C2014-09-15&date_type=Last_2+years&paged=2