Sådan lyder det fra Alternativet som foreslår at kommuner, regioner og stat skal senest i 2020 udelukkende indkøbe økologiske og bæredygtige fisk og skaldyr.

Tilstandene i verdenshavene er kristiske så det ville skabe en bedre balance såfremt fiskene udelukkende kom fra naturskånsomme fiskerier eller økologisk opdræt.

– Vort fiskeri belaster havnemiljøerne og her kan det offentlige være med til at skabe fokus på problemerne og derigennem finde på andre løsninger og bedre måder at drive fiskeri på, siger Christian Poll fra Alternativet.
Ifølge FN er 90 procent af fiskebestanden på randen af et kollaps, så med dette forslag håber partiet på at fiskebestanden kan blive genoprettet igen.
  • Jeg forestiller mig at en stor del af oppositionen er med på det, men jeg tvivler lidt på, at vi har flertal. Men mange partier har nævnt, at de offentlige skal gå foran, så det vil være godt at starte her, siger Christian Poll.

På verdensplan har tre milliarder mennesker fisk som deres primære kilde til protein, dette viser hvor vigtigt det er at balancen opretholdes og at man ikke udtømmer verdenshavnen ved at fange fiskene hurtigere end de kan nå at formere sig selv, budskabet kommer fra naturordføreren.

Christian Poll var miljøpolitisk rådgiver, for Danmarks Naturfredningsforening fra 2005 til 2015.

Forslaget førstebehandles i folketingssalen tirsdag.

Forfatter: Redaktionen på ecolove.dk

Kilde: Dagens.dk