Skønhedsindustrien har en lang vej at gå, men disse virksomheder viser, at der er forandringer i luften

Når du hører om overdreven plastemballage, er det normalt fødevareindustrien der er fokus på; sugerør, engangs kaffekopper, Styrofoam-takeaway beholdere, chipposer og meget mere. Selv om fødevareindustrien helt sikkert er skyldig i ikke at komme frem til bedre emballage design, kan man spørge sig selv om, hvorfor at andre industrier er blevet sparet for det samme niveau af kritik?

Tag f.eks. skønhedsindustrien. Kosmetik, hår og hudplejeprodukter er ansvarlige for enorme mængder plastemballageaffald. Microbeads har længe været i søgelyset, og takket være lovgivningen, er det forhåbentligt noget vi snart kan lægge bag os. Men tænk bare på de typiske beholdere, der bruges til øjenskygge, mascaras, læbestifter, foundations, lotioner og shampooer i pumpeflasker der næsten er umulige at tømme; de fleste bliver smidt ud mens en femtedel af produktet stadig er indeni. Kosmetikemballage kan endda være sværere at genbruge end fødevareemballage, fordi det ofte indeholder flere typer materialer, der skal separeres før genbrug – og ofte er det ikke muligt.

Kæmpe udvalg:

Euromonitor sendte Teen Vogue sine globale data om plastemballage for skønhedsindustrien, hvilket viser, at industrien i 2010 producerede 65,62 milliarder plastemballageenheder. I 2017 var tallet 76,8 milliarder. Det tæller selvfølgelig ikke engang faktor i plastik tilbehør, som mini scoopers eller applikations enheder.

Heldigvis er der et meget lille, men stadig voksende segment af skønhedsindustrien, der søger alternativer til engangsbrug, som er svær at genbruge. Det er stadig ualmindeligt og svært at finde, men ecolove kommer her med en liste over et par brands, der udfordrer status quo på marked. Det er dog ikke nemt! Glasbeholdere er tungere end plastik, hvilket øger forsendelsesvægt og omkostninger. Genanvendt plast er en midlertidig løsning, der i sidste ende går til spilde uanset; og bare fordi noget er genbrugeligt eller genopfyldeligt betyder det ikke, at det rent faktisk bliver genbrugt eller genopfyldt. Det er en lang vej at gøre dette system virkelig cirkulært og tilgængeligt, men i det mindste forsøger nogle virksomheder at gøre noget ved problemet.

Følgende liste er varieret, både i emballage løsninger og produkter, der tilbydes, og er derfor heller ikke ens. Nogle løsninger er selvfølgelig meget bedre end andre. Men det er en start, og ved at støtte kosmetikfirmaer, der forsøger at skabe mere miljøvenlige emballager, sender du hermed et budskab til verden om, at dette er noget, der betyder noget.

1. Loli
Loli ansigts olier, fugtighedscreme og rensemidler kommer i glas krukker og hætteglas med kompostable etiketter, poser og æsker. Teen Vogue rapporterede: “Sammenlignet med de fleste skønhedsprodukter, der er 70 procent til 80 procent vand, er Loli´s produkter 100 procent fri for vand, og brandet bruger glas og genbrugspapir efter forbrug i emballagen.”

Loli
Loli

2. Soué
I de senere år har Australien lanceret et imponerende antal miljøvenlige skønhedsbrands. Soué er et af dem; et vegansk brand, der kommer alle sine produkter i komposterbare paprør og glaskrukker med metallåg. Selv etiketterne kan komposteres:

Brandet udtaler: “De fleste etiketterne er lavet med plastikbaggrund, hvilket betyder, at det ikke kan komposteres. Men vi fandt et biologisk nedbrydeligt alternativ med vandbaseret lim og vegetabilsk blæk, der kan nedbrydes, eller du kan genbruge dit rør til at plante frø til din have eller altan” 

Soué
Soué

3. Beauty Kubes
Shampoo barer er den næste store ting. Snart vil du se disse overalt. De fleste har form af en solid sæbelignende bar, men det britisk mærke Beauty Kubes har et anderledes tag på det. De sælger æsker med 27 perfekt dannede små terninger. Kuberne er beregnet til at blive smuldret, blandet til en pasta med vand i din hånd og masseres derefter ind i håret. Beauty Kubes udtaler: “De fleste af vores kunder rapporterer tilbage, at de ikke behøver at bruge en separat balsam efter brug.”

Beauty Kubes
Beauty Kubes

4. Alima Pure
Alima Pure tilbyder påfyldninger til din concealer, foundation og øjenskygge, hvilket betyder at du kun skal købe et enkelt produkt. Refillerne passer ind i den magnetiserede beholder ligesom et nyt. Æskerne er lavet af 100 procent genbrugspapir og trykt med miljøvenlige sojabaserede blæk; beholderne er af plastik der indeholder genbrugsmaterialer, og alle ordrer afsendes i genanvendeligt Geami WrapPak System der er et miljøvenligt og omkostningseffektivt alternativ til bobleplader.

Alima Pure
Alima Pure

5. Ethique
Ethique hævder at have stoppet over 400.000 flasker fra at blive deponeret og er på vej til at gøre en endnu større forskel. De sælger alt fra ansigtsrensere og fugtighedscreme til exfoliants, hårmasker og shampoo / balsam i solid bar form, pakket i smukt papir.

Ethique
Ethique

6. Zao Organisk Makeup
Lavet i Italien, tilbyder dette firma et genialt genopfyldningssystem til de fleste af sine produkter. Du køber en bambus beholder en gang, så køb du genopfyldninger til det på ubestemt tid – selv Deres mascara kan genopfyldes. Påfyldningssystemet reducerer omkostninger og emballage, hvilket gør dem økonomiske, bæredygtige og holdbare.”

Zao Organisk Makeup
Zao Organisk Makeup

7. Elat Kosmetik
Dette canadiske selskab er førende i verden af genopfyldelige paletter. De laver attraktive bambus beholder til foundation, blush og magiske øjenskygger, hvor du kan købe genfyldninger.

Elate Beauty
Elate Beauty

8. Lilah B.
Dette California-baserede rene kosmetikfirma pakker sin makeup i “signatur stone compacts”, der ligner hvide småsten. Der er minimalt information på hjemmesiden om, hvad denne emballage faktisk er lavet af, men værd at bemærke er, at Lilah B. accepterer sine gamle beholdere til genbrug. Kunder kan udskrive en forudbetalt forsendelsesetiket fra hjemmesiden og returnere dem, hvilket er et godt skridt i den rigtigte retning.

Lilah B.
Lilah B.

Forfatter: Redaktionen på ecolove