Hampfrø tilhører superfoods familien. De har alt, hvad du nogensinde vil kunne ønske dig fra et frø (løftet over quinoa!). Hampefrø er en kilde til fuldprotein, indeholder tyve aminosyrer (inklusive de 9 vores krop ikke kan producere og har brug for!), og alt det sunde fedt du har brug for (Ja, sundt fedt – det eksisterer og det er lækkert). Plus alle E-vitaminerne!

En anden fordel er at der ikke er kendte registreringer af hampfrøallergier!

Sundhedsmæssige fordele

  • Forbedre fordøjelsen: En masse fiber, 0g samtidig holder alle disse proteiner dig mæt længere, hvilket fører os til vores næste fordel …
  • Vægttab: Da de holder dig mæt længere, behøver du ikke at snacke. Og folk, der spiser dem, hævder at hampfrø hjælper med at kontrollere trang, og siger at fordi de er mindre sultne, spiser de mindre usundt, stivelse og kulhydrater.
  • Øget energi: Fordi du får alle de sunde næringsstoffer, proteiner, aminosyrer og vitaminer, vil din opleve øget energi.
  • Sundt kolesterol: Når de fleste mennesker taber sig, ser de på et tal på en skala uden at tænke på, om de er sunde på indersiden. Her er en god måde at slippe de ekstra kilo, ved at gøre det på den sunde måde.
  • Stabilt blodsukker: Ved at bringe magert protein ind i din kost sænker du blodsukkeret. Hvordan? Ved at spise magert protein frigives glucagon, som har betydning for vores blodsukkerbalance

Så hvordan spiser du hampfrø?

Hamp, hampefrø og hampefrøolie, alle dele kan nemt tilsættes kosten.

Hampfrø er faktisk ret nemt at indarbejde i din kost. Du kan nemt tilsætte et par skeer til din smoothie, smide dem oven på en salat, tilføje det til bagningen, eller gøre dem til en del af din granola.

Der er også ristede sorter, som du kan lave hjemme eller købe i butikken.

Alt, hvad man bruger hørfrø til, kan man også bruge hampefrø til.

Hampeproteinpulver er også et optimalt supplement for vegetarer, veganere, topidrætsudøvere.

Opskrift på hamp mælk

En af de grundlæggende ingredienser i smoothies er mælk, men mælken kan også bruges i kaffen, eller for at øge smagen over dine havregryn.