På Barsø vil øens eneste tilbageblevne landmand Søren Svennesen vil fra slutningen af 2017 kunne levere økologisk mælk til forbrugerne.

Danmark bliver beriget med en 100 procent økologisk ø. nemlig Barsø. Øen bliver den første ø under Sammenslutningen af Danske Småøer. På Livø i Limfjorden har landbrugsjorden i en lang årrække været drevet 100 procent økologisk.

Søren Svennesen på Barsø mener, at det må kunne bruges i forbindelse med markedsføringen af øen.

“Vi er allerede så småt i gang. Vi sprøjter ikke mere, og til maj næste år får køerne kun foder, der er økologisk produceret”, fortæller Søren Svennesen til JyskeVestkysten.

God PR for øen

Landmanden håber at det, at Barsø snart bliver en 100 procent økologisk ø, vil kunne tiltrække nye beboere, som interesserer sig for økologi, og som måske selv vil i gang med produktion af en eller anden form for økologisk produkt.

Indtil for nylig var der to aktive landbrug på Barsø. Rasmus Nissen, som i lange perioder har drevet sin gård økologisk, har nu bortforpagtet 100 hektar til Søren Svennesen, som dermed driver samtlige 250 hektar landbrugsjord på øen, oplyser JyskeVestkysten.

Forfatter: Redaktionen på ecolove.dk