Den franske Dokumentarfilmen Demain som oversat på dansk bliver til
’I Morgen’ er landet i de danske biografer. Filmen sætter fokus på klimatiltag og grøn omstilling rundt om i verden – blandt andet i Danmark.

Jordens klima er generelt et varmt emne for alle og mange dokumentarfilm har da også malet dystre fremtidudsigter gennem de senere år. Men ‘I Morgen’ som havde præmier i sidste uge er ikke endnu en klima-dommedagsfilm, men en film om håb.

Dens dystre udgangspunkt kunne godt lægge op til en film og de store udfordringer verden står overfor, men istedet beskæftiger filmen sig med de mennesker, byer og nationer, der udfører den grønne omstilling og med løsninger på klimaudfordringerne. Løsninger som virker og som kan inspirere andre.

‘I Morgen’ tager publikum med rundt om jorden og viser, hvad der bliver gjort for at forhindre global opvarmning. Lige fra Detroit i USA, hvor de gror store økologiske haver midt i byen til København med et mål om nul CO2-udslip i 2025 og hvor ¾ af befolkning ejer en cykel.

Byrådet i Købehavn vedtog i 2012 en plan for at opnå CO2 neutral by med vindmøller på land og hav, konvertering af husholdningsaffald til biogas, genbrug af plastik, udnyttelse af jordvarme, 20 hektar solceller (40 fodboldbaner). Frem mod 2025 skal 75% af alle rejser foretages til fods, med cykel eller offentligt transportmiddel. København har i dag 350 km cykelstier.

I filmen følger man de to franskmænd: Mélanie Laurent (instruktør og skuespiller, bl.a. Inglorious Bastards) og Cyril Dion (journalist).

“Vi ønsker at denne film skal inspirere os til nye vaner og løsninger. Den skal få os til at grine, græde, drømme og tænke”, siger Mélanie Laurent i en pressemeddelelse.

Trailer: I morgen

Forfatter: Redaktionen på ecolove.dk

Kilde: Filmmagasinet Ekko