Arla´s koncern direktør Tim Ørting meddeler at Arla i 2020 vil fordoble sit globale salg af økologiske mejeriproduktet til én milliard euro, hvis det står til koncernen selv.

Arla har længe haft store ambitioner om at øge salget af økologisk mælk, og har også offentligt luftet det. Koncernen ønsker at fordoble salget til 7,5 milliarder kroner i 2020.

“Vi tror, at vores globale økologiske salg kan blive rigtigt, rigtigt stort. Det er lige fra mælk til syrnede produkter, smør og ost. Vi har en ambition om at fordoble den økologiske omsætning. Og taler vi om de kommende ti år, bliver det måske noget mere”, siger koncerndirektør Tim Ørting Jørgensen fra Arla, til Berlingske.

Det er primært i Sverige og Tyskland, hvor salget forventes at stige, men Kina kommer også til at spille en betydelig rolle i de fremtidige salgstal.

“Vi er i dag nummer ét i mejeribranchen i Europa på salg af økologisk mælk, herunder i Tyskland. Den position vil vi fastholde og udbygge også på andre varegrupper i såvel Tyskland som på andre europæiske markeder. Og i Kina vil vi også være nummer ét på økologiske børneernæringsprodukter, dvs. mælkepulver”, siger Tim Ørting Jørgensen.

I 2014 eksporterede Danmark økologiske fødevarer for 1,7 milliarder kroner.

Redaktionen på ecolove.dk

Kilde: Berlingske