På dette års folkemøde på Bornholm satte Forbrugerrådet fokus på kemien i vores solcremer.

Denne app tjekker kemien i dine solcremer, således du kan få styr på mistænkt hormonforstyrrende stoffer i cremerne. Disse stoffer kan have komplicerede navne som ethylhexyl methoxycinnamate eller propylparaben.

“Med vores app Kemiluppen vil vi hjælpe forbrugerne med at gennemskue, hvad der ligger bag de komplicerede navne, som de finder i ingredienslisten bag på deres solcreme. Selvom et stof med det mundrette navn ethylhexyl methoxycinnamate sandsynligvis ikke i sig selv er farligt i den enkelte solcreme, har stoffet vist hormonforstyrrende effekter i dyreforsøg. Som forbruger udsættes du for andre stoffer med lignende effekter fra mange kilder i din hverdag, for eksempel din mad, tekstiler, elektronik og anden personlig pleje. Derfor anbefaler vi forbrugerne at undgå disse stoffer, hvor de kan” siger projektchef i Forbrugerrådet Tænk Kemi, Claus Jørgensen.

Denne App har været uhyre populær i foråret 2016, og på seks måneder har over 100.000 danske forbrugere hentet den til deres smartphone. Med appen kan du let scanne dine personlige plejeprodukter og få en bedømmelse, der viser om nogle af indholdsstofferne for eksempel er mistænkt for at være hormonforstyrrende.

Forfatter: Redaktionen på ecolove.dk

Kilder: Forbrugerrådet Tænk Kemi