Den lille stat Sikkim, har den Indiske regering hjulpet til med at gøre 100 procent økologisk

I 2016 blev staten erklæret for en 100 procent økologisk landbrugsstat, betydende at alt der produceres, det er certificeret økologisk. Staten rummer ca. 500.000 indbyggere, er 7.000 kvadratkilometer stor og har ca. 75.000 hektar landbrugsjord, som nu udelukkende dyrkes økologisk.

Sikkim ligger i den nordøstlige del af Indien, som grænser op til Nepal og Bhutan. Området er meget regnfuldt, og derfor meget frugtbart, og det gør området særlig brugbart til at drive landbrug i.

I staten dyrkes der alt fra frugt til krydderier. De største afgrøder er mandariner, appelsiner, kardemomme, ingefær, gurkemeje og boghvede.

Det var bl.a. den naturlige mulighed, som gjorde, at regeringen valgte staten til at skulle været det store lands første 100 procent økologiske stat.

At staten i forvejen, brugte et minimal forbrug af kemikalier og pesticider, var også med til at valget faldt på Sikkim.

Til at starte med blev 1000 hektar gjort økologisk. Løbende er arealet vokset, fortæller S.C Gupta som er er chefen for landbrugs- og økologiprogrammerne i Sikkim:

“Det første skridt var at diskutere og stoppe brugen af sprøjtemidler med kemikalier og forbyde pesticider. Nu bruger vi hverken pesticider eller sprøjtemidler. Vi har også trænet bønderne i at dyrke afgrøderne uden de værktøjer”.

S.C Gupta, fortæller, at der generelt er ved at komme et større fokus på økologi i Indien, hvor en indisk udgave af Biofach siden 2009 er blevet afholdt.

Forfatter: Redaktionen på ecolove