Det er blevet sagt ofte, økologi smager bedst! Nu viser en undersøgelse af mere end 100 varer, foretaget af Morgenavisen Jyllands-Posten, at økologisk kød og grønt smager bedre.

Konklusionen fra den store smags- og kvalitetsundersøgelse foretaget på over hundrede forskellige økologiske og konventionelle dyrkede fødevarer viser at økologiske opdræts- og dyrkningsmetoder er med til at forbedre smagen. Dette er i øjenfaldende sammen med at efterspørgslen på økologiske varer aldrig har været større i Danmark.

Men økologiens sejrskurs kan blive farlig, de økologiske vare er nemlig på vej til at blive en prisfølsom vare på hylderne i diverse supermarkeder og discountkæder. Et prisfokuseret marked føre ofte til udvikling som har større fokus på volumen frem for kvalitet. Supermarkederne vil begynde at kræve en større volumen for at få lave priser, uden omtanke for risikoen ved at sælge ”industrikvalitet” frem for ”jordbrugskvalitet”. Sker dette vil de økologiske produkter miste deres appeal til den danske befolkning og blot høre blandt almindelighederne.