Sorte bønner stammer oprindeligt fra Asien, men er i dag en populær afgrøde i det sydlige USA, hvor bønnerne især bruges i soul food. Modsat meget kød har bønnerne til gengæld kun 0,9 g fedt pr. 100 g, og med 16 g kostfibre pr. 100 g, er bønnerne svære at slå af pinden som en superfood

4 personer – Tilberedningstid 45 minutter

Ingredienser:

  • 1 løg
  • 175 kogte brune ris
  • 140 g brødkrummer
  • 340 g kogte sorte bønner eller på dåse
  • 1 spsk stødt chili
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk salt
  • 2 spsk ketchup
  • 2 spsk vegetabilsk olie
  • 2 tomater
  • 1/2 agurk
  • 1/3 romainesalat
  • 2 avocado

Fremgangsmåde:

  1. Forvarm ovnen til 170 grader
  2. Bland løg, ris, sortebønner, brødkrummer, spidskommen, chili, salt og ketchup i en foodprocessor i ca 15 sek.
  3. Form herefter 4 bøffer.
  4. Tag en bradepande med bagepapir og smør med lidt olie. Placere dine bøffer på bagepapiret, og steg dem først 12 minutter på den ene side, dernæst 10 minutter på den anden side.
  5. Mos avocadoerne med en gaffel.
  6. Smør dine boller med avocado creme og  ketchup, placere salat, og nu din bøf. Afslut med løg, tomat samt agurk skiver.

Serveres evt. med sellerifritter.