Svampe med ris og kokosmælk

Dette er en simpel opskrift, men jeg tror, at kombinationen af hvidløg, ingefær, hoisin, tamari, miso og kokos fungerer som en drøm. Tilsat nogle svampe, ris og en dråbe ristet sesamolie og det smager fantastisk.

Svampe med ris og kokosmælk

 4 personer

  35 minutter

Ingredienser

Svampe:

  • 1 rødløg skåret i tynde skiver
  • 1 spsk kokosolie
  • 3 fed hvidløg skåret i tern
  • 3 cm ingefær revet
  • 300 g svampe af eget valg, hakket
  • 240 g kogte bruneris
  • 2 spsk Hoisin sauce (brugt i det kinesiske køkken)
  • 1 tsk mirin (japansk sød risvin)
  • 2 spsk tamari
  • 2 tsk brun ris miso
  • 3 spsk kokosmælk
  • 3 spsk kokoscreme eller kokosyoghurt
  • Lidt havsalt
  • 1 spsk ristet sesamolie
  • Lidt chili flager
  • 1 lime / saft

Toppings:

  • 1 bundt forårsløg hakket fint
  • 1 spsk kokosolie
  • 250 g svampe, groft hakkede
  • 1 spsk sesamolie
  • 1/2 havsalt

Drysses over retten til sidst:

  • Sesamfrø ristet
  • 2 forårsløg skåret i skiver
  • Frisk koriander

Fremgangsmåde

  1. Steg løgene i en stor stegepande med kokosolien på medium varme indtil bløde og de begynder at karamellisere.
  2. Tilføj hvidløg og ingefær og steg i endnu et minut.
  3. Tilsæt svampe og steg i 4-5 minutter indtil det har sat sig.
  4. Tilsæt ris, hoisin, mirin, tamari, miso og kokosmælk, rør for at kombinere og koge i 5 minutter.
  5. Toppings: I en separat pande steg forårsløgene med olie på lav til medium varme til de er bløde, tilføj nu svampene og kog indtil det har sat sig. Tilsæt sesamolie og krydre med salt.
  6. Rør kokoscremen, salt, ristet sesamfrø, chili flager og limejuice i.

Top med sesamfrø, frisk forårsløg og frisk koriander.