Spaghetti bolognese med linser

Alt økologisk kvæg kommer på græs fra den 15. april til den 1. november.

Dyrene skal være på græsningsarealet minimum seks lyse timer dagligt. Det afhænger dog af, om vejrforholdene og dyrenes fysiske kondition tillader det. Syge kreaturer kan i perioder opholde sig på stald. Når dyrene er ude, skal der være adgang til læ og skygge. For ikke-økologiske køer er der ingen krav, og kun ca. 16 % af dem kommer på græs.

Kilde: Økologisk Landsforening

Spaghetti bolognese med linser

 4 personer

 40 minutter

Ingredienser

  • 2 fed hvidløg
  • 1 lille løg, hakket
  • 1 medium gulerod, hakket
  • 170 g champignon
  • 1 spsk neutral kokosolie
  • 1/2 tsk tørret oregano
  • 1/4 tsk tørret chilli
  • himalayan salt
  • peber
  • 230 g kød af oksekød (mindst 90% magert)
  • 1 spsk tomatpuré
  • 1 glas hele tomater
  • 1/2 kop røde linser
  • 1 450 rugmel spaghetti
  • 1/3 kop ristede pinjekerner
  • Revet parmasan ost, til servering

Fremgangsmåde

  1. I en foodprocessor pulserer du hvidløg, løg, gulerod og svampe indtil finhakket.
  2. Varm olie i stor stegepande på medium. Tilsæt hakkede grøntsager, oregano, tørret chilli og 1/4 tsk salt og peber og kog tildækket, omrør lejlighedsvis, 4 til 5 minutter.
  3. Tilsæt oksekød og kog, bryd op med træske, indtil brunet, 10 til 12 minutter.
  4. Rør tomatpuré og kog 1 minut. Tilsæt tomater (og deres saft), knus dem med dine hænder.
  5. Tilsæt linser, 2 kopper vand og 1/4 tsk salt og peber; Lad simre, indtil linserne er møre, 15 til 20 minutter.
  6. I mellemtiden koges pastaen efter anvisning.
  7. Server den kogte pasta med saucen over.
  8. Top med pinjekerner og revet parmasan, hvis det ønskes.