Mexicanske fiskefrikadeller

Fisk kan have det røde økologimærke, MSC- eller ASC-mærket. Fisk indeholder sunde fiskeolier og vitaminer, men konventionelt fiskeri har konsekvenser for miljøet, din sundhed og fiskenes dyrevelfærd. Overforbrug af antibiotika hos konventionelt opdrættede fisk kan forurene vandmiljøet og gøre bakterier antibiotikaresistente, og der kan være rester af sprøjtemidler i fiskenes foder. Konventionelle, vilde fisk kan blive overfisket, så bestande bliver truet eller uddør. Vil du træffe et mere bæredygtigt valg, skal du kigge efter 3 mærker, når du køber fisk.

Disse mærkerne stiller blandt andet krav til fiskenes levevilkår og miljøet. Her får du hjælp til at kende forskel på mærkerne.

Mexicanske fiskeruller

 4 personer

 35 minutter

Ingredienser

  • 550 g fiskefars
  • 25 g syltede jalapenos
  • 4 fuldkornstortilla
  • 70 g revet cheddar ost
  • 1 ds. kidneybønner
  • 3 gul peberfrugt
  • 2 gulerod
  • 4 forårsløg
  • 1  stort gl. færdig salsa

 

Fremgangsmåde

  1. Rør fiskefarsen med finthakkede jalapenos og fordel den på de 3 tortillas.
  2. Rul tortillaerne sammen, læg dem i et ovnfast fad og drys med ost.
  3. Bag tortillaerne ved 180° varmluft i 20 min, til farsen har sat sig, og osten er gylden.
  4. Hæld væden fra bønnerne og skyl dem godt.
  5. Skær peberfrugter og gulerødder i små tern og forårsløgene i skiver.
  6. Bland bønnerne med grønsagerne, vend salsaen i og server.