Ikke mange mennesker drager en parallel mellem deres hud og deres lever. I kinesisk medicin og andre holistiske medicinske verdener er det almindeligt kendt, at hvert organsystem forbinder hinanden. Huden og leveren er to organer, der er meget tæt forbundet. Vores huds glød er en direkte afspejling af vores leverfunktion

Hud – Lever forbindelse

Leveren er hele kroppens styrende organ. Den er centrum for alle fysiologiske funktioner, herunder funktionen af ​​fordøjelsessystemet, stofskiftet, immunsystemet og afgiftningssystemerne. Der er ikke en enkelt biologisk proces, at leveren ikke spiller nogen rolle i.

En af de vigtigste funktioner i leveren med hensyn til sundhed og skønhed er dens ansvar for produktion af biologisk eller cellulær energi. Hårsækkene er meget energiafhængige mini-organer, der kræver en masse biologisk energi til at vokse. Hudcellerne kræver også masser af energi til regenerering, afgiftning og vækst.

Leveren er stærkt forbundet med hjertet. Hjertet modtager energi fra leveren for at cirkulere blodet til din hud for at nære det, at producere kollagen og forsyne det med ilt for en sund glød.

Hvis leveren bliver overbelastet eller nedsat, vil den ikke være i stand til at give energi til hjertet eller direkte til huden og hovedbunden, hvilket resulterer i aldring. Desuden, fordi leveren er et afgiftningsorgan, hvis den er nedsat, kan den ikke effektivt eliminere toksiner. Når dette sker, kan huden blive betændt af toksin byrden. Dette forårsager forskellige hudproblemer, herunder eksem, acne, psoriasis, udslæt, rynker.

Hvad gør huden?

Huden er et organ, og har derfor mange forskellige funktioner. Bortset fra det indlysende – som et dæksel eller barrieresystem, der beskytter organerne mod eksterne patogener – syntetiserer huden også vitamin D, regulerer kropstemperaturen, giver dig følelse og meget mere.

Huden forbindes også direkte med blodet. Derfor kan kvaliteten af ​​en persons blod (som renses af leveren) bestemme kvaliteten af ​​en persons hud. For eksempel er mennesker med for få røde blodlegemer normalt blegede, og hvis leveren bliver fibrotisk, kan den ikke længere behandle bilirubin og kan forårsage, at huden bliver gul. 1

Forsigtig med hvad du smører på din hud

Ikke alene påvirker helbredet af leveren huden, og omvendt. Da din hud forbindes direkte til blodbanen, bliver alt det, din hud kommer i kontakt med, i sidste ende behandlet af leveren. Dette skyldes, at din lever filtrerer al dit blod 24 timer om dagen.

Derfor bør du være forsigtig med hvad du smører direkte på din hud. De fleste af os er godt klar over at vi skal undgå direkte hudkontakt med forskellige kemikalier som blegemiddel, benzin og syre.

Disse er imidlertid ikke de eneste farlige eller skadelige stoffer, vi bør være opmærksomme på. Mange giftige stoffer gemmer sig i helt almindelige dagligdags produkter. De almindelige produkter kan være shampoo, balsam, sæbe, parfume, colognes, kosmetik, lotion og forskellige andre personlig pleje og husholdningsartikler. Ting som phylater, parabener, xenoøstrogener, farvestoffer, konserveringsmidler, syntetiske næringsstoffer og andre er ingredienser i almindelige skønhedsprodukter og rengøringsmidler, der er kendt som kræftfremkaldende stoffer, irriterende og toksiner. Alt som, når det påføres huden eller endda indåndes, kan forårsage betændelse i huden, leveren og andre organer.

Et nyt perspektiv

Før du forsøger at dække eller behandle forskellige hudlidelser, skal du huske på, at de fleste hudproblemer har rødder i inflammation, toksicitet og mere specifikt leverdysfunktion. Maskering af disse hudlidelser er ikke en levedygtig løsning. Ikke kun forbedrer hudens helbred sig ikke, men maskeringen af ​​symptomet dækker over den egentlige årsag; en nedsat lever. Dette kan resultere i forværring af leverproblemer, hvilket kan føre til mere alvorlige problemer som fordøjelsesproblemer, hormonel ubalance og endda diabetes.

Undgå at søge den øjeblikkelige tilfredsstillelse, som de fleste konventionelle hudbehandlinger fremmer. I stedet prøv den holistiske tilgang til sundhed og skønhed.

  • Søg for at løse de underliggende problemer, der forårsager din hudproblemer. Disse er normalt forankret i immunsystemet og leverfunktionen.
  • Eliminer den giftige byrde din hud udsættes for, ved at bruge naturlige, økologiske produkter på din hud og fjern kendte kræftfremkaldende produkter  fra dit hjem.
  • Reducer overordnet stress; få god søvn, håndter dine tanker og følelser, dyrk moderat motion, spis en ren og næringsrig diæt, magnesiumolie, optimer Skjoldbruskkirtlen, progesteron.
  • Pas på din lever; reducere toksiner, spis bitter mad (grønt, radiser, rødbeder, ingefær, gurkemeje), rå grønsagssaft, passende proteiner og fedtstoffer, selenrige fødevarer (brazil nødder, østers).

Dette er en mere logisk og videnskabelig tilgang for at passe på din hud. I betragtning af kroppens sammenhæng, i stedet for at fokusere på maskeringssymptomer, fokuserer du istedet på dit overordnede helbred for at forbedre hudens sundhed.

Og Husk, at din hud forbindes direkte til din blodbane. Så behandl din hud så forsigtigt som du ville gøre med resten af din krop og organer. Vær opmærksom på ingredienslisten på din hudpleje og plejeprodukter. Undgå alle mærker med skadelige kemikalier. Din hud og din lever vil takke dig.

Læs også: 17 fødevarer der renser leveren

Kilde: Alitura naturals

Forfatter: Redaktionen på ecolove