Krigen mod plastik har fundet et nyt offer – engangs-tandbørster

Flere og flere dagligdags produkter bliver tilpasset så de er mere miljøvenlige. Krigen mod plastforureningen fokuserer ofte næsten udelukkende på plastikposer og sugerør. Med de fleste forbrugeres opmærksomhed på disse skadelige produkter, er det næste mål anti-plastkampagner mod tandbørster. Fra hoteller og flyselskaber alene produceres cirka 6 tons plastaffald fra tandbørster dagligt.

Effa; en virksomhed i Ukraine forsøger at bekæmpe, dette problem med Deres papirtandbørster. Skaftet på ​​Effa tandbørsten er lavet af papir, dækket af et nano-lag af PLA. PLA er et materiale af majsstivelse og forbedrer papirets modstandsdygtighed. Den del, der holder børsterne, er også fra PLA for at forbedre strukturel integritet. Nylon blandet med ricinusolie udgør selve børstehårene. Emballagen opløses i vand og sikrer dermed, at hele produktet er miljøvenligt fra start til slut.

Tandbørsten er bare starten på Effas bæredygtige rejse. Fra i år og frem mod 2021 søger opstart virksomheden at skabe en række miljøvenlige husholdningsartikler. De sigter mod at opmuntre forbrugerne til at bekymre sig om miljøet hvert sekund af deres liv, og inspirer dem til at leve mere miljøvenligt.

Deres vigtigste mål er hoteller og flyselskaber, men også fængsler. Deres ønske om at tilbyde et miljøvenligt alternativ til plastmodellen er hovedsagelig et modsvar på engangs-tandbørster. Effa er finalisten i 2018 clim @ -konkurrencen om opstart organiseret af Green for Growth Fund (GGF).

Hygiejneprodukter er ofte engangsprodukter, fra tandbørster, vatrondeller til toiletpapir. Ved at reducere mængden af ​​skadelige materialer i sådanne produkter, hjælper Effa med at forbedre mængden af affald, der viser sig at være så skadelige for vores planet.

Hvilke andre fremtidige produkter ville De kunne introducere i Deres sortiment for at hjælpe miljøet yderligere?

Kilde: www.effabrush.com
Kontakt: www.twitter.com/effa_brush

Forfatter: Redaktionen på ecolove