Du har måske hørt om fordelene, ved at drikke citronsaft med lidt natron blandet i? – Der er skrevet en masse om denne enkle opskrift, som gavner dit helbred.

Kombinationen af natron og citronsaft har genereret både kontroverser og spænding. Kernen af debatten er om, at drikke citronsaft og natron kan beskytte mod risikoen for kræft. Men disse oplysninger kan tages med et gran salt. Mange fødevarer og helseprodukter er mærket “anti-kræft”, især naturlige elementer, der har antioxidant og basisk egenskaber. Men bare fordi de har disse egenskaber, betyder det ikke at de kan hjælpe os med at undgå kræft.

Husk, at natron og citron, samt andre fødevarer såsom tomater, jordbær, ferskner eller druer, tilbyder vitaminer og mineraler plus gavnlige enzymer, der kan hjælpe med at forhindre sygdomme i en lille procentdel af befolkningen. Men de er ikke en kur i sig selv – de kan være behjælpelige, men ikke en direkte og idiotsikker løsning.

En god kost, der indeholder elementer som citron og natron er absolut gavnligt for dit helbred, som en sund livsstil. Men de kan aldrig forhindre sygdomme 100 procent. Når det er sagt, så lad os se, hvad slags fordele, du får ved at drikke et glas citronsaft med natron.

1.Basisk

skaermbillede-2016-11-28-kl-13-10-22

Blandingen af citron og natron har en basisk virkning på kroppen. Dette hjælper, for eksempel med at bekæmpe acidose, som kan forekomme, når nyrerne ikke fjerner nok syre fra kroppen, eller når kroppen producerer for meget syre. Det er også et glimrende middel mod pleje af nyre, hjælpe kroppen med at fjerne giftstoffer og forbrænde fedt.

2. Fordøjelse

skaermbillede-2016-11-28-kl-13-13-45

Du ved sikkert, at citroner indeholder mange naturlige sundhedsmæssige fordele, såsom at hjælpe med at fremme fordøjelsen. Tilsæt lidt natron og du får en fantastisk blanding, som i høj grad forbedrer dit fordøjelsessystem. Det er en stor anti-syre, som også bidrager til at bekæmpe flatulens.

En anden dyd er dens evne til at bekæmpe syre refluks som opstår, når saltsyre/mavesyre kommer op i spiserøret fra maven. Takket være natron, bringer dette middel hurtigt og effektivt lindring.

3. Renser

skaermbillede-2016-11-28-kl-13-16-33

Dette er en fantastisk måde at starte dagen på – dette middel hjælper med at rense leveren og giver en god dosis af C-vitamin, kalium, og antioxidanter, som opfylde dine daglige behov.

4. En stor regulator

skaermbillede-2016-11-28-kl-13-18-01

Hvad mener vi med at citron og natron bliver er en stor regulator? Vand med natron og citron hjælper med at regulere niveauet af dårlige kolesterol, LDL og dermed forbedre vores hjerte-kar-sundhed.

Hvordan bruger vi dette middel, og hvem der ikke bør drikke det? 

Det er meget nemt. Et glas vand (ikke for varmt eller for koldt) og tilføje en teskefuld økologisk natron, samt saften af en halv økologisk citron. Bland godt og drik det om morgen eller i løbet af en detoxkur.

Det er meget vigtigt ikke at drikke dette på en fuld mave – men altid om morgen og før spisning. Gør det i 14 dage, derefter holdes 14 dages pause, og så i yderlige 14 dage. Overdreven indtagelse af natron kan føre til alkalose, så overhold de 14 dage med 14 dages pause. Husk også, at det ikke er hensigtsmæssigt at tage dette middel hvis du lider af gastritis.

Mennesker, der lider af forhøjet blodtryk eller hjerteproblemer, bør også afstå fra at tage dette middel på grund af indholdet af natrium. Generelt er dette en meget enkel løsning, der hjælper med at forbedre dit fordøjelsessystem, og som har mange flere fordele.

En anden ting som natron er berømt for, er at det kan bekæmpe kræft. I øjeblikket har undersøgelser ikke kunnet bekræfte dette, og det er derfor bedst at forholde sig skepsis overfor dette. Midlet har store fordele for dit helbred, men det er værd at huske, at det ikke er en mirakelkur.

Forfatter: Redaktionen på ecolove