Linsesuppe

Ernæringsmæssigt er bælgfrugter sunde, fedtfattige råvarer, der indeholder mange kostfibre, mineraler og vitaminer. Desuden mætter de godt og er billige. Protein i bælgfrugter indeholder aminosyrer, som din krop har brug for til at opbygge og vedligeholde muskler, at holde dit immunforsvar sundt og fremme syntesen af hormoner og enzymer.

Linsesuppe

 4 personer

 45 minutter

Ingredienser

  • 300 g. grønne linser
  • 9 dl. grøntsagsbouillon
  • 4 store kartofler gerne søde kartofler
  • 1 rød peberfrugt
  • 2 løg
  • 3 tomater

Fremgangsmåde

  1. Start med at skylle linserne, og kom dem i en gryde med boullion.
  2. Bring linserne og grøntsagsbouillon i kog og lad dem simre i 25 – 35 minutter under låg eller til linserne er kogte og bløde.
  3. Efter 10 minutter tilsættes kartoflerne som er skåret i mindre tern, -de må ikke blive udkogte.
  4. Sautere løg, peberfrugt samt tomater som er skåret i både på en pande i ca 10  minutter til de er gyldne. Herefter blendes de og hældes over i gryden.
  5. Lad suppen simre i yderligere 10 minutter.