Kylling i peanutssauce

Køb økologisk kylling for at sikre dyrevelfærd og mindske indtaget af kedelig kemi. Økologi er en landbrugs- og fødevareproduktion, hvor man tager særlige hensyn til miljø, natur og dyrevelfærd. I økologi er der meget fokus på, at dyrene kan udføre deres foretrukne naturlige adfærd, og at dyrene har adgang til motion i det fri.

Kylling i peanutssauce

 4 personer

 40 minutter

Ingredienser

  • 600 g kyllinginderfilet
  • 1 dl peanuts
  • 2 fed hvidløg
  • 1 lime
  • 2 1/2 dl madlavningsfløde
  • 1 dl vand
  • 1 spsk brun farin
  • 1 bouillonterning
  • 6-9 forårsløg
  • 1 lille rød chili
  • 2 røde peberfrugter
  • 1 rødt æble
  • Salt og peber
  • Neutral kokosolie til sautering
  • 4 dl jasminris

Fremgangsmåde

  1. Kog 7 dl vand med en smule salt. Tilsæt ris når vandet koger og skru ned til lav varme.
  2. Lad risene koge i 12 minutter under låg. Tag dem af varmen og lad dem trække til maden er færdig.
  3. Hak hvidløg og peanuts groft.
  4. Skyl chili og fjern kerner og frø, skær den i tern.
  5. Skyl og riv lime-skallen.
  6. Skyl forårsløg og skær dem i skiver.
  7. Skyl peberfrugter og skær dem i strimler.
  8. Skyl og skær æblet i tern.
  9. Varm en wok eller dyb pande. Tilsæt olie og steg filleterne i få minutter ved høj varme.
  10. Tilsæt peanuts, hvidløg, limeskal, limesaft, chili, bouillon, fløde, brun farin og vand.
  11. Lad retten koge sammen til den har en ens konsistens.
  12. Tilsæt æble, peberfrugt og forårsløg.
  13. Lad massen koge i 3 min.
  14. Krydr med salt og peber og server.