Kikærter og spinatkarry med kokos chutney

Kikærter har et lavt kolesteroltal, hvilket betyder at der findes flere opløselige fibre i ærterne. Ved at spise mad med et lavere kolesteroltal mindsker man risikoen for hjerteproblemer.

Kikærter forebygger diabetes, fordi der er et optimalt indhold af kolesterol. Ydermere har de også et højt indhold af fibre og generelt gode for kroppen.

Kikærter har også et højt indhold af protein og fuldkorn og de er derfor rigtig sunde, mængden af protein kan sammenlignes med kød eller mejeriprodukter.

Spinat bladene indeholder mineraler, såsom kalium, magnesium, kobber, zink og mangan. Disse hjælper kroppen med at regulere kropsvæsker, cellefunktioner, puls samt blodtryk. Og de er med til at skabe robuste, nyttige enzymer

Kikærter og spinatkarry med kokos chutney

  2 personer

 15 minutter

Ingredienser

Kikærter og spinatkarry:

  • 1 løg, groft hakket
  • 1 spsk kokosolie
  • 3 fed hvidløg, i skiver
  • 1 cm frisk ingefær revet
  • 1 tsk sennepsfrø
  • 1 tsk spidskommenfrø
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk stødt gurkemeje
  • 1/2 tsk chili flager
  • 6 blommetomater, groft hakkede
  • 250 g økologiske kogte ærter
  • 3 store håndfulde spinat
  • 3 spsk kokomælk eller yoghurt
  • 2 håndfulde frisk korianderblade, groft hakket
  • 1 tsk salt
  • Tvist friskkværnet peber

Kokos chutney:

  • 50g usødet tørret kokosmel
  • 1-2 tsk revet ingefær
  • 1/2 lille grøn chili, uden kerner
  • 1/2 t havsaltflager
  • Saften af ½ lime
  • 2 tsk hørfrøolie
  • ½ tsk sennepsfrø
  • ½ tsk stødt spidskommen
  • 6 tørrede karryblade

Fremgangsmåde

Kikærter og spinatkarry: 

  1. Tilsæt de hakkede løg til stegepanden med olien, og steg i ca. 6 minutter, indtil de begynder at blødgøre.
  2. Tilsæt hvidløg, ingefær og krydderier. Kog et yderligere minut, indtil krydderierne dufter.
  3. Tilsæt de hakkede tomater, og steg 5 minutter på medium varme.
  4. Tilsæt kikærter, spinat, halvdelen af koriander, salt og peber, og kog i endnu et minut.
  5. Rør kokosmælk/yoghurt i, og top sammen med resten af ​​korianderen samt nogle chili flager.

Kokos chutney:

  1. Tilsæt kokosmel i en lille skål, og dæk med kogende vand for at rehydrere og blødgøre (ca. 15 minutter).
  2. Tilsæt det blødgjorte kokosmel, ingefær og grøn chili til en minicopper.
  3. Blend, indtil en blød masse, tilsæt noget af blødgøringsvandet for at løsne det om nødvendigt.
  4. Tilsæt havsalt og limesaft.
  5. kom olien i en lille stegepande, og tilsæt sennepsfrø når det er varmt, og rist dem forsigtigt, indtil frøene begynder at poppe.
  6. Tilsæt derefter spidskommen og karryblade og sauter dem i olien i et par sekunder.
  7. Tilsæt de tempererede krydderier og olie til chutneyen og bland godt.