Kikærteomelet med krydret tomater (Vegan)

Denne æggefri omelet er et fantastisk bud til søndags brunchen eller blot som aftensmad. Tilsætningen af tofu hjælper med at gøre dem super lyse og luftige

Kikærteomelet med krydret tomater (Vegan)

 4 personer

 40 minutter

Ingredienser

Omeletter – 3 mellemstore omeletter eller 5-6 mini’er:

  • 1 rødløg, i tern
  • 1 tsk kokosolie
  • 1 1/2 kop kikærtemel
  • ca. 175 g tofu
  • 1 tsk havsalt
  • Tvist sort peber
  • 1 tsk hvidløgsgranulat
  • 3 spsk næringsgær
  • 2 kopper vand
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1 tsk cumin frø
  • 1 tsk sorte sennepsfrø

Valgfri add:

  • Frisk koriander
  • Håndfuld spinat

Tomat karry:

  • 1 spsk kokosolie eller olivenolie
  • 1 løg – groft hakket
  • 1/4 tsk Dyvelsdræk ( Krydderiet kan købes stødt i små forseglede æsker, som et pulver )
  • 1 tsk gurkemeje
  • 2 tsk sorte sennepsfrø
  • 1 tsk spidskommen frø
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 tsk chili flager
  • 4 fed hvidløg, i tern
  • 10-12 cherry tomater eller 4 tomater hakket
  • 1/2 kop vand
  • 1 tsk havsalt
  • 1 spsk kokos yoghurt eller fløde – valgfri men lækkert!

Valgfri add:

  • Frisk koriander
  • Håndfuld spinat
  • Kikærter

Fremgangsmåde

Omletterne:

  1. Tilsæt lidt kokosolie til en stegepande og steg løg på medium varme indtil blød og brunet.
  2. Sluk for varme og sæt til side.
  3. Tilsæt mel, tofu, hvidløg, næringsgær, vand og krydderier til en blender. Blitz for at kombinere, indtil du får en glat dej. Tilsæt løg og sæt til side i 10 minutter.
  4. Tilsæt en stænk mere olie til stegepanden, og tilsæt derefter 1/2 kop dej til panden og drej panden rundt for at fordele.
  5. Kog på mellemlang varme i ca. 2 minutter, indtil der er bobler i dejen, og du kan løfte kanterne op nemt. vend omeletten forsigtigt eller læg et låg over panden.

Tomat Karry:

  1. Tilsæt kokosolie til en stor stegepande og opvarm til en medium varme.
  2. Tilsæt dyvelsdræk og sennepsfrø. Når de begynder at pop tilføje spidskommen frø og chili flager. Rør i et par sekunder og tilsæt derefter løg.
  3. Steg i 8-10 minutter indtil blødt og brunt.
  4. Tilsæt hvidløg og ingefær og rør i endnu et par minutter, og tilsæt derefter de hakkede tomater.
  5. Steg i yderligere 3-4 minutter, og tilsæt vandet. Simre i 5 minutter. Krydr godt.
  6. Tilsæt kokos yoghurt og rør.