Dagens opskrift, Opskrifter, Salat & Suppe, Vegetar

Kikærtesuppe med spelt og rosmarin

kikaertesuppe-ecolove

Næringsindhold i kikærter: Frøene indeholder ca. 20 procent protein, 40 procent kulhydrater og cirka 12 procent fibre, meget lysin, vitamin B1, B6 og folsyre. Desuden har de et højt indhold af magnesium, jern og zink. 100 g svarer til 275 kcal / 1152 kJ.

2 personer – Tilberedningstide 1 time

Ingredienser:

  • 400 gr tørrede kikærter (eller tre dåser, hvis du bruger de allerede kogte kikærter fra dåse)
  • 200 gr spelt
  • 2 gulerødder
  • 2 små løg
  • 1 stilk bladselleri
  • 3 fed hvidløg
  • 1 dl hvidvin
  • 1 dl jomfruolivenolie (gerne en god af slagsen, det er vigtigt for smagen)
  • 1 kvist rosmarin
  • salt og peber. 

Fremgangsmåde:

  1. Lad kikærterne ligge i blød i koldt vand natten over. Hæld derefter vandet fra og skyld grundigt. Eller hæld vandet fra og skyld grundigt, hvis du bruger kikærter fra dåse.
  2. Spelt kan nøjes med at stå i blød i et par timer, skylles derefter og sættes til side.
  3. Snit gulerødder, løg og bladselleri så fint, som muligt.
  4. Svits de snittede grøntsager i olivenolie ved lav varme i et godt stykke tid sammen med de hele hvidløgsfed, spar ikke på olien. Hvis du har en gryde af ler (terracotta), er det at foretrække.
  5. Skru op for varmen, når grøntsagerne er ved at begynde at tage farve, og tilsæt kikærter og rosmarin.
  6. Hæld hvidvinen ved og skru ned for varmen igen, så snart alkoholen er fordampet.
  7. Vent ca. 10 minutter, tilsæt derefter ca. to liter vand og lad kikærtesuppen simre indtil kikærterne er blevet helt bløde (ca. 20 minutter).
  8. Brug nu en håndmixer til at blende suppen i bare 5 sekunder, sådan at en del af kikærterne bliver blendet og andre forbliver hele.
  9. Tilsæt spelten og lad suppen simre videre, til spelten er blevet blød også (ca. 30 minutter).
  10. Sluk derefter for blusset og lad suppen hvile i 5-10 minutter
Forrige artikelNæste artikel

Skriv et svar