indbagt laks med spinat

Fisk kan have det røde økologimærke, MSC- eller ASC-mærket. Fisk indeholder sunde fiskeolier og vitaminer, men konventionelt fiskeri har konsekvenser for miljøet, din sundhed og fiskenes dyrevelfærd. Overforbrug af antibiotika hos konventionelt opdrættede fisk kan forurene vandmiljøet og gøre bakterier antibiotikaresistente, og der kan være rester af sprøjtemidler i fiskenes foder. Konventionelle, vilde fisk kan blive overfisket, så bestande bliver truet eller uddør. Vil du træffe et mere bæredygtigt valg, skal du kigge efter 3 mærker, når du køber fisk.

Disse mærkerne stiller blandt andet krav til fiskenes levevilkår og miljøet. Her får du hjælp til at kende forskel på mærkerne.

Indbagt laks med spinat

 4 personer

 40 minutter

Ingredienser

  • 8 stk filodej (Filodej er papirtynde dejplader, der bliver dejligt sprøde ved bagning)
  • 4-500 g laksfilet uden skind og ben
  • 500 g frisk spinat
  • salt og friskkværnet peber
  • smeltet smør til pensling

Fremgangsmåde

  1. Læg filodejstykkerne sammen oven på hinanden to og to, så du har 4 portioner dej, som ligger dobbelt.

  2. Placere laksen oven på filodejen.

  3. Kom spinat oven på laks og krydr med salt og friskkværnet peber.

  4. Fold filodejen sammen, og læg pakkerne på en bageplade med bagepapir.

  5. Pensl pakkerne med lidt smeltet smør, og bag dem i 10-15 min på 180 g. tjek om de er sprøde både øverst og nederst. Vend dem evt. om hvis de ikke er helt sprøde i bunden.