Fiskefrikadeller m. springløg og japansk sauce

Fisk kan have det røde økologimærke, MSC- eller ASC-mærket. Fisk indeholder sunde fiskeolier og vitaminer, men konventionelt fiskeri har konsekvenser for miljøet, din sundhed og fiskenes dyrevelfærd. Overforbrug af antibiotika hos konventionelt opdrættede fisk kan forurene vandmiljøet og gøre bakterier antibiotikaresistente, og der kan være rester af sprøjtemidler i fiskenes foder. Konventionelle, vilde fisk kan blive overfisket, så bestande bliver truet eller uddør. Vil du træffe et mere bæredygtigt valg, skal du kigge efter 3 mærker, når du køber fisk.

Disse mærkerne stiller blandt andet krav til fiskenes levevilkår og miljøet. Her får du hjælp til at kende forskel på mærkerne.

www.ecolove.dk/msc

www.ecolove.dk/asc

Lækker opskrift på fiskesuppe

Fiskefrikadeller m. springløg og japansk sauce

  4 personer

  45 minutter

Ingredienser:

  • 500 g. torskefars
  • 5-7 stk. forårsløg
  • 1 æg
  • 50 g. boghvedemel
  • 1-3 spsk. smagsneutral kokosolie
  • 1 spsk. soja
  • 1 spsk. madlavningssake
  • 1 spsk. sød madlavningssake ( mirin )

Fremgangsmåde:

  1. Torskefarsen blandes med ægget, 1 spsk af melet og de fint skåret forårsløg i en skål.
  2. Form fiskefarsen som frikadeller i den ønskede størrelse, og vend dem i resten af melet.
  3. Varm en pande op til middel varme, og hæld kokosolien på panden. Der skal være meget olie på panden, men olien behøver ikke dække frikadellerne. Steg frikadellerne cirka 3-5 minutter på hver side, indtil de er flotte og gyldne.
  4. Mens frikadellerne steger, blandes madlavningssake, sød madlavningssake og soja i en lille gryde. Grydens indhold varmes op og bringes i kog. Lad det koge lidt ind i cirka 5 minutter.
  5. Server frikadellerne sammen med den japanske sauce, en grøn salat og en skål japanske ris.