Indisk dhal med krydrede soyastykker

Dhal eller dal er en central ret i det indiske køkken. Den er for det meste tilberedt af bælgfrugter, særligt linser, men til tider også Kikærter, bønner eller ærter. Skallerne på bælgfrugterne bliver først fjernet. Efter lang kogetid er bælgfrugter blevet til en slags vælling og den krydres gerne med spidskommen, korianderfrø, løg, hvidløg, paprika, ingefær eller andre krydderier. Dhal er en grundnæringsmiddel i Indien. Det kan serveres som hovedret, ligesom Dal Bhat, eller som sideret

Indisk dhal med krydrede soyastykker

  4 personer

  45 minutter

Ingredienser

  • 2 dl røde linser (vasket godt i en si)
  • 1 stort løg (finthakket)
  • 3 fed hvidløg (finthakkede)
  • 1 tsk. karry paste (rød)
  • 1 spsk. stødt spidskommen
  • 2 tsk. stødt koriander
  • 1 tsk. kanel
  • 1 tsk. sort peber
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 0,5 liter bouillon
  • 1 tsk. fint salt
  • 1 dl solsikkeolie (eller majs)
  • 1 gul peberfrugt (hakket i terne på 1×1 cm)
  • 1 grøn peberfrugt (hakket i terne på 1×1 cm)
  • 2 spsk. græsk yoghurt (kan udelades, men tager den værste syre fra tomaterne)
  • 1 lille dåse kokosmælk (165 ml)
  • Frisk koriander (skyllet og hakket groft)

Fremgangsmåde

  1. Du skal bruge en stor pande med høje kant og tyk bund.
  2. Lad løg og hvidløg simre på medium varme i ca. 15-20 minutter sammen med karry paste. Det er vigtigt, at du kun sætter varmen på 50% styrke, så løg og hvidløg ikke branker, men får lov til at bruge tid på at blive gyldne og give smag til helle retten.
  3. Tag derefter det hvide fedt fra kokosmælken og tilsæt det. Hvis din kokosmælk er en flydende hvid og homogen masse tilføjer du hele dåsens indhold. Som regel skiller vandet fra og du kan nøjes med at bruge den hvide masse.
  4. Lad det simre 5 minutter mere med kokosmælken.
  5. Tilføj peberfrugter, linser og krydderierne og vend det godt i løgene.
  6. Tilsæt derefter bouillon og lad det simre under låg i ca. 20 minutter på ca. 30% varme.
  7. Herefter tilsætter du de hakkede tomater, fint salt og græsk yoghurt og vender det hele godt sammen.
  8. Lad din dhal stå og simre på lav varme (ca. 10% styrke) i 10 minutter.
  9. Serveres med ris og stegte soyastykker og pyntes med frisk koriander.