chai krydder kage

I denne opskrift er der brugt chai krydderier fra te blanding, men du kan også bruge en krydderi blanding som quatre epices (franske krydderiblanding ) eller græskar krydderier. Kagens smag bliver bedre efter et par dage, så vi anbefaler at bage den, lad den køle af, pakke den i husholdningsfilm og gemme den i 2-3 dage. Hvis du selvfølgelig kan …

Chai krydderi kage

 6-8 personer

  30 minutter & 45-55 minutter bagetid

Ingredienser

  • 350 ml mandelmælk (eller enhver ikke-sødet plantebaseret mælk)
  • 1 spsk citronsaft eller æblecidereddike
  • 400 gram fuldkornsmel
  • 100 gram kokosnødblomstersukker
  • 80 ml kokosnødblomstersirup eller ahornsirup
  • 3 tsk bagepulver
  • 1 spsk chai krydderier, brug indholdet af to teposer af chai te

Fremgangsmåde

  1. Forvarm din ovn til 180 ° C.
  2. Bland mandelmælken og saften i en skål og sæt til side for at stivne.
  3. Bland melet, bagepulver og kokosnødblomssukker i en anden skål.
  4. Kom kokosnødblomstersirupen (eller ahornsirup) sammen med mandelmælk og citronsaftblandingen.
  5. Bland de våde ingredienser i det tørre og rør godt, -indtil der ikke er nogen klumper tilbage.
  6. Smør en bageform og bage den i 45-55 minutter.
  7. Tjek om den er færdig ved at sætte en gaffel ind i midten, hvis den kommer op ren, er den færdig.
  8. Lad den afkøles inden servering.

Kagen er lækker på egen hånd, men står godt sammen med en god blanding af følgende variationer:

  • Bland 250 gram frosne blåbær i for at lave en blåbær og krydderkage, tryk nogle af bærende ovenpå inden bagning.
  • Lav en pære og spice kage ved at tilføje en hakket pære til blandingen og 1 pære skåret i både på toppen.
  • For en smukt dekoreret kage, kan en rund bageform bruges. Derpå opvarmes forsigtigt 1/2 kop kokossmør over lav varme, indtil den er flydende. Tag den af varmen og bland 1/2 kop sirup eller agave sirup med et piskeris indtil det er godt blandet. Dæk kagen med frosten og brug nogle skiver af frugt og nogle kokosflager.