Carpaccio laks

Fisk kan have det røde økologimærke, MSC- eller ASC-mærket. Fisk indeholder sunde fiskeolier og vitaminer, men konventionelt fiskeri har konsekvenser for miljøet, din sundhed og fiskenes dyrevelfærd. Overforbrug af antibiotika hos konventionelt opdrættede fisk kan forurene vandmiljøet og gøre bakterier antibiotikaresistente, og der kan være rester af sprøjtemidler i fiskenes foder. Konventionelle, vilde fisk kan blive overfisket, så bestande bliver truet eller uddør. Vil du træffe et mere bæredygtigt valg, skal du kigge efter 3 mærker, når du køber fisk.

Disse mærkerne stiller blandt andet krav til fiskenes levevilkår og miljøet. Her får du hjælp til at kende forskel på mærkerne.

MSC & ASC

Carpaccio laks

 4 personer

 15 minutter

Ingredienser

  • 200 g laksefilet uden skind (sig til fiskehandleren, at det skal bruges til carpaccio)
  • ¼ dl citronsaft
  • revet skal fra ½ økocitron
  • 1 knsp. fintrevet frisk ingefær
  • 1 tsk akaciehonning
  • salt, peber
  • 1 rødløg
  • 1 lille bdt. dild
  • 125 g rugbrød

Fremgangsmåde

  1. Læg laksen i fryseren i ca. 1 time, så er den nemmere at skære.
  2. Skær laksen i helt tynde skiver og anret dem som carpaccio på et fad eller tallerkener. 
  3. Rør citronsaft, citronskal, ingefær og honning sammen, og hæld dressingen over din carpaccio, krydr med salt og peber og lad det trække 5 min. 
  4. Drys rødløg i tynde skiver samt dild over din carpaccio med laks og server med ristet rugbrød, der f.eks. er udstukket i hjerteforme.