Avocado og bønnesalt

Avocado kan balancere hormoner, øge metabolisme og bekæmpe sygdom

Avocado indeholder plantesteroler, såsom beta-sitosterol, der har antiøstrogen egenskaber. De er i stand til at blokere østrogenreceptorerne i vores celler og reducere østrogenabsorptionshastigheder. Således øger progesteronniveauet i kvinder og testosteronniveauer hos mænd.

Læs mere her.

Avocado og bønnesalt

  4 personer

  40 minutter

Ingredienser

  • 2 dåser kidneybønner
  • 500 g haricots verts (fra frost)
  • 2 avocado
  • 200 g cherry tomater
  • 1 mellemstort rødløg
  • 200 g salattern, 3%

Dressing:

  • 1 spsk. olivenolie
  • Saft og skal fra 1 økologisk citron 2 fed hvidløg
  • 1 tsk. paprika
  • friskkværnet peber

Tilbehør:

  • 4 skiver groft brød

Fremgangsmåde

  1. Hæld væden fra kidneybønner, skyl dem i en sigte og lad dem dryppe af.
  2. Kog de grønne bønner i ca. 3 minutter.
  3. Pisk en dressing af olivenolie, citronsaft og revet skal, hvidløg, paprika og friskkværnet peber.
  4. Hæld den over de kogte bønner og lad det trække i 15-30 minutter.
  5. Rens avocadoerne og skær dem i tern.
  6. Skyl tomaterne og halver dem.
  7. Rens løget og skær det i tynde ringe.
  8. Bland det hele forsigtigt sammen med kidneybønner i en skål og vend med salattern.
  9. Rist fuldkornssandwichbrødet og skær det i tern.
  10. Server salaten med de ristede brødcroutoner.