Ossobuco med mos

Køb økologi for at sikre dyrenes velværd -alt økologisk kvæg kommer på græs fra den 15. april til den 1. november.

Dyrene skal være på græsningsarealet minimum seks lyse timer dagligt. Det afhænger dog af, om vejrforholdene og dyrenes fysiske kondition tillader det. Syge kreaturer kan i perioder opholde sig på stald. Når dyrene er ude, skal der være adgang til læ og skygge. For ikke-økologiske køer er der ingen krav, og kun ca. 16 % af dem kommer på græs.

Kilde: Økologisk Landsforening

Ossobuco med mos

 4 personer

  2 timer

Ingredienser

  • 8 skiver kalveskank
  • Boghvedemel
  • Neutral kokosolie stegning
  • Salt og peber
  • 2 persillerødder i grove stykker
  • 2 gulerødder i grove stykker
  • 2 spsk. tomatpuré
  • 2 dl hvidvin
  • 7-9 dl vand eller hønsebouillon
  • 1 lille bundt timian

MÓS:

  • 1½ kg store kartofler, skrællede
  • 2 spsk. smør
  • 2-3 dl sødmælk eller anden vegetabilsk mælk
  • Salt

Fremgangsmåde

  1. Vend kalveskankene i mel, og brun dem grundigt i smør og olie i en stor, tykbundet gryde.
  2. Tag dem op, og brun persillerødder og gulerødder let.
  3. Tilsæt tomatpuré, og kom kødet tilbage i gryden.
  4. Kom hvidvin på, og lad det koge op.
  5. Tilsæt vand og timian, og lad skankene simre under låg i 1½ time, eller til de er møre.
  6. Tjek undervejs, om de mangler væde.
  7. Si saucen, kom sauce og skank i en ren gryde, og lad det blive helt varmt igen. Smag til med salt, og justér evt. med en anelse sukker.
  8. Kog imens kartoflerne helt møre i usaltet vand. Hæld vandet fra, og lad kartoflerne dampe tørre under låg. Mós dem med smør; tilsæt mælk efter behov, og smag til med salt.